Kapten i pojklaget, given medlem i A-lagsklacken och med Gabriel Somi som en av favoritspelarna. Christian Kurt, 11, i Syrianskas P00 brinner för Syrianska.

– Det är ju min klubb, säger han.

Örebrocupen, med över 2000 spelare, är nu i gång. Christian Kurt, 11, kan mycket väl vara den spelare som är den spelare som är allra mest lojal mot klubb- märket. Att följa A-laget och ur och skur är en självklar- het.

–Jag äri stort sett med på varje hemmamatch. Det ska man ju liksom vara, det är ju Syrianska, säger han. En svartvit bindel på armen är också det ett bevis på Christians hjärta för klubben – kapten för Syrianskas P00:or. Men att han skulle anse sig själv viktigast, glöm det. För Christian är det laget som kommer i första hand.

– Det viktigaste är ju att stötta och peppa varandra. Man kan vara hur bra som helst som spelare, men laget är alltid viktigast. Då gäller det att kämpa för varandra och alltid hjälpa till.

Spelar mot äldre
Syrianskas P00 får kämpa extra hårt under Örebrocupen. Laget spelar nämligen i åldersgruppen P99, alltså mot de som är ett år äldre.

– De killarna är ju oftast lite kraftigare och starkare, säger Christian Kurt som ändå vet hur han ska göra för att tackla den utmaning- en.

– Man ska alltid visa sig och hitta fria ytor. Då blir det lättare att möta de som är lite större. Åldern var kanske det som skilde i matchen mellan Syrianska och Karlslund.

Vass start
Syrianska, som förlorat sin första gruppspelsmatch mot Adolfsberg, med 3–0 åkte återigen på en tung smäll. Laget förlorade, den här gången med 3–1. Men det började allt annat än dåligt. Efter 16 sekunder och första gången med bollen hade Christian Kurt redan gjort en tunnel på en Karlslunds- spelare och kroppsfintat en annan. Christian Kurt var het. Han och Syrianska, ”det hetaste laget i stan”, skulle dock svalna betydligt när Karlslund gjorde både 1–0 och 2–0. Christian stod för reduceringen till 1–2. Men närmre än så kom laget aldrig. Bedrövad efter förlusten, men kapten Kurt visste var- för Syrianska förlorade.

– Vi spelade ju inte alls för varandra och tjafsade för mycket. Näe, det såg bra ut ett tag och vi höll på att komma in i matchen. Men vi passade ju knappt till var- andra och då blir det svårt att vinna.

”Riktigt bra teknik”
Och inte gick det bättre i den tredje matchen. Då förlorade laget igen och slutade där- med fyra i gruppen.

Trots förlusterna så kan Syrianskas nya stjärna finnas i 00-truppen. Christian Kurt kan mycket väl vara en av dem, enligt en annan superprofil inom klubben – A-lagets före detta tränare Nuri Abrahamsson.

– Han har ju en riktigt bra teknik och är helt klart bland de bästa i sin ålder. Det känner han nog av själv. Men som alla unga har han en del att lära, men jobbar han med de bitarna kan han bli hur duktig som helst.

Christian Kurt
Ålder:
11

Spelar i: Syrianska P00
Position: Centerforward
Favoritlag: Syrianska, Barcelona

Favoritspelare: Gabriel Somi (Syrianska), Messi (Barcelona)

Bästa upplandningen inför cup: Spela Fifa.

 

ERIC FIEDLER

019-15 50 60 eric.fiedler@na.se

Loading

Mattias Kurt
december 28, 2011