På torsdag är det dags för hemmaderby då Sköllersta IF gästar Örnsro IP. Lagen är inblandade i varsin viktig kamp i tabellen och kommer till derbyt med en vinst i bagaget.

Örebro Syrianska IF
Örebro Syrianska kommer till Sköllersta matchen med vinst men
det började inte bra för Örebro Syrianska då man precis som i matchen mot Dala-Järna släppte in ett relativt tidigt mål. Men trots underläge lyckades man vända och till slut vinna med 3-2. I vårderbyt vann Örebro Syrianska med 1-4 efter att Gabriel Binay i den 35:e minuten fick iväg en häxpipa som seglade in bakom Sköllersta målvakten. Till retur mötet går man för ännu en vinst samt en viktig match för att vara kvar med i toppstriden då efter denna match endast återstår sex omgångar kvar.

Sköllersta IF
Sköllersta har haft en mardrömssäsong så här långt trots vinst senast så är det bara tre poäng till IFK Örebro som ligger näst sist. Logiskt sett, även om idrotten är fylld av ologiska inslag, så borde nu IFK Örebro, Arboga, Dala-Järna IK och Sköllersta IF vara lagen som slåss om att vara kvar i serien. Sköllersta kommer givetvis kämpa för få med sig poäng då man vill undvika kval spel eller nedflyttning. Men vad kommer väl det hjälpa mot ett Örebro Syrianska som är ett starkt lag på hemmaplan.

Loading

Mattias Kurt
augusti 10, 2011