Ett oinspirerat Örebro Syrianska IF förlora mot ett viljestarkt Strömtorps IK i en väldigt tuff och ful match som hade allt mål, tuffa dueller och två röda kort.

Det börjar gå nedåt för Örebro Syrianska IF. I dagen match visade spelarna inte alls någon vilja till att vinna matchen eller huvudtaget spela fotboll. Man slog bort enkla tre meters passningar samt att få spelare visade att de ville ha boll något som är en förutsättning för att vinna en match. Störmtorps IK var direkta motsatsen, hungriga och ständigt på språng, ibland lite väl för taggade vilket många Syrianska spelare fick känna i de hårda närkamperna.

Det var värmlänningarna som tog tag i taktpinnen direkt från start med ett antal chanser utan resultat. Efter dryga halvtimmen skjuts de upp en långboll mot backlinjen i Syrianska som hade dålig kommunikation med målvakten vilket resulterade i att strömtorpsanfallaren fick näta bollen i öppet mål. Första halvlek slutade därmed 1-0.

I andra halvlek hoppades de rödgula supportrarna som tog sig till Degerfors se ett piggare och rappare Örebro Syrianska, men icke. Redan efter två minuters spel kom Strömtorp förbi på Syrianskas vänsterkant med ett inlägg som petades in av Jonas Iversen. Samma Iversen kom att göra även 3-0 efter dålig markering på en hörna fick han stå helt ensam i boxen och kunde lätt placera bollen i mål på volley. Syrianska hade inte så mycket att komma med i denna match, inte en ända klar målchans, något man brukar vanligtvis brukar mängder av. Att Daniel Kaya dessutom fick sitt andra gula kort efter cirka 70 minuter gjorde inte saken bättre för de rödgula som blev än mer frustrerade och fick inte alls något vettigt utfärdat på plan.

Strömtorp IK hade däremot anspråk på flera mål men var inte tillräckligt kliniska i avsluten i stället ådrog man sig precis som Syrianska ett rött kort i slutskedet av matchen genom en väldigt ful och onödig tackling på Abraham Zeito.

Säsongens sämsta match för grabbarna som resulterade i en solklar förlust med 3-0. Laget har en hel del att jobba med inför kommande match mot Dala-Järna IK.