<-->

Under fredagskvällen sparkas det heta derbyt och den tidiga seriefinalen mellan Karlslunds IF HFK och Örebro Syrianska IF igång på Karslund Arena. Båda lagen har visat på fin form under säsongsupptakten och gjort mycket mål framåt vilket pekar mot att det bli en underhållande tillställning.

Karlslunds IF HFK
Tio poäng av 12 möjliga och serieledning är Karlslunds facit för de inledande fyra matcherna av säsongen. Man har gjort 13 mål framåt men endast släppt in ett enda mål. Det går onekligen inte att klaga på formen hos det före detta division-två-laget. I den senaste matchen vann man borta mot Dala-Järna IK med hela 4-0 samtidigt som lagets främsta målskytt Samuel Mokéde stod för två av de fyra målen. Det enda poängtappet för Karlslund kom mot IFK Ölme på bortaplan (0-0).

Trots den goda formen och poängskörden så är det nya förutsättningar som väntar på fredagskvällen.  Ett hett derby väntar med allt vad det innebär. För motståndet står ett annat spelande lag som även har visat på fin form under säsongsupptakten.

Örebro Syrianska IF
Med en poäng mindre (9) och en andraplacering så ska Örebro Syrianska IF försöka ta sig ann serieledarna Karlslund på bortagräs. Örebro Syrianska har precis som Karlslund visat fin form efter förlusten i premiären med tre raka vinster mot IFK Örebro, Arboga Södra IF och Ludvika FK.  Dessutom är det värt att nämna att lagets främsta målskytt och seriens skytteligaledare Mubarak Nyende har stått för hela fem av de totalt 11 målen som man mäktat med framåt.

Laget har tillsynes växt för varje match och spelarna spelar för tillfället med stort självförtroende och kämparvilja.  Det kan behövas i det stundande derbyt som väntas dra storpublik till Karlslund Arena. 

Loading

Mattias Kurt
maj 12, 2011