Då var det dags för årets första hemma match för Örebro Syrianska IF. Det är inte vilket lag som helst man stöter på i hemmapremiären utan det blir ett hett derby mot lokalkonkurrenten IFK Örebro som kommer på besök.

Örebro Syrianska IF

Premiärmatchen för de rödgula slutade med förlust med 1-2 borta mot FBK Karlstad. Första halvlek spelade laget runt bollen ganska bra och det ledde till ett ledningsmål innan paus. I andra halvlek gick det dock sämre och man tappa både ledningen och matchen till värmlänningarna. På lördagen stundar en ny match med nya förutsättningar för laget som förhoppningsvis kommer ut med ett gott självförtroende och visar upp den propaganda fotboll dem kan spela. För tränare Nuri Abrahamsson blir matchen mot IFK Örebro den första riktiga tävlingsmatchen inför hemmapubliken.

IFK Örebro

De blåa från Örebro fick desto bättre start på säsongen med en 1-0 vinst hemma mot nykomlingarna i serien Dala-Järna IF. För övrigt har laget stått för en ganska blek försäsong med fler förluster än vinster enligt lagets hemsida. Fyra vinster på 15 matcher säger en del om lagets försäsong men precis som för de rödgula har troligen IFK Örebro präglats av skador och otillgängliga spelare.

Men nu är det ny match och nytt derby som stundar på Örnsro IP på lördag eftermiddag. Förra året slutade matcherna mellan lagen med varsin vinst.


 

Loading

Mattias Kurt
april 22, 2011