<--><--> <-->

Efter en lång och tuff försäsong så är det äntligen dags för seriepremiär! Den första matchen i serien spelas under lördagseftermiddagen och inleds borta mot FBK Karlstad. Örebro Syrianska IF får alltså bekänna färg redan i första omgången mot ett erkänt tufft lag att möta borta.

Örebro Syrianska IF
Med en på förhand stark trupp har bortalaget för lördagen kryddat till rejält inför säsongen. Många nya namn har tillkommit trots att man behållit många spelare från förra säsongen. Hela elva nya spelare har tillkommit varav några har erfarenhet från spel i högre divisioner.

Försäsongen har varit tuff men fylld av glädje och många spelare har uttryckt sin längtan att få början sparka boll på allvar igen. Det gäller dock att bekänna färg i ett högintressant möte mot tuffa FBK. Full fokus är det som gäller om man ska lyckas knipa åt sig några poäng. Förra årets möte i Karlstad slutade med uddamålsförlust för Örebro Syrianska.

FBK Karlstad

Värmlänningarna slutade på en hedersam sjätteplats förra säsongen efter att ha varit en av favoriterna till seriesegern. Nu stundar en ny säsong med nya förutsättningar. En tung förlust kom i och med att Saeed Rashid valde att lämna laget; anfallaren som var en av de mest tongivande spelarna under fjolåret. Trots detta så är FBK Karlstad ett lag som producerar många egna spelare och som alltid är ett lag som kan ställa till det för motståndarlagen.

Under försäsongen så har laget bland annat mäktat med en 5-0-seger mot seriekonkurrenten Sifhälla och en 1-0-vinst mot FK Linköping.

Loading

Mattias Kurt
april 15, 2011