Att Carlstad United spelar i en division högre märktes inte i denna match. Det blev en säker seger för Örebro Syrianska IF mot värmlänningarna, där syrianska – främst i andra halvlek spelade ut laget och kom fram till ett flertal heta målchanser.

Matchen började dock väldigt jämnt, med mycket spel fram och tillbaka på plan under den första halvtimman utan att något utav lagen kom fram till några klarare målchanser.Mubarak Nyende var dock påpassligt framme på en höjdboll och stal bollen framför ögonen på Carlstadbacken och kunde enkelt rulla in 1-0 för Örebro Syrianska. Några minuter senare studsade bollen olyckligt upp på en Syrianskaback och Carlstad United tilldömdes straff som säkert rullades in i målvaktens högra hörn. Men glädjen vara inte länge för motståndarna efter en frispark som studsade förbi hela Carlstadförsvaret och träffade Gabriel Binays panna skrevs halvtidsresultatet till 2-1 för de rödgula.

Under halvlek gjordes en hel del byten som visade sig gynna Örebro Syrianska som allt mer tog över spelet och skapade ett flertal heta målchanser som man tyvärr inte kunde tillvara på. Det tredje målet kom istället på en frispark av Basel Gorgis som styrdes in av försvarare. Carlstad United utförde inte speciellt mycket under andra halvlek utan Syrianska gjorde ytterligare ett mål efter ett delikat inlägg av Hamid Sadid som avslutades snyggt med en språngnick av Rabi Mourad. Örebro Syrianska vann med 4-1.