Den 29 mars kl 13.55 ger sig Örebro Syrianska IF av från kylan och snön ner mot varmare klimat och i en veckas träningsläger på fem-stjärniga Club Grand Aqua Side Hotel i Turkiet. Storslaget hotell och en populär anläggning är det som väntar.

– Det känns fantastiskt att åka på ett riktigt träningsläger och det är även det första träningslägret utomlands man åker på, det ska bli riktigt intressant och se vilka resultat det kan ge till våra grabbar. Spelarna har visat stort engagemang i detta och har stått själva för resan, säger styrelsen

Side är en stad i provinsen Antalya i södra Turkiet, mellan Alanya och Antalya. Staden är belägen på en halvö i Medelhavet och har utvecklats till en livlig turistort. Grupper av hotell finns nu längs stränderna omkring staden. Flera svenska charterarrangörer anordnar resor till Side. Side hade en bofast befolkning av 10 505 invånare i slutet av 2009, vilket med turister under högsäsong ökar kraftigt. Sportanläggningar finns det gott om.

Örebro Syrianska reser till träningslägret med mål om att svetsa samman truppen och att börja nöta in några av de nya idéer som den nya tränarstaben vill införa. Dubbla pass kommer att genomföras veckan ut och det är ett närmast fullt manskap som följer med.

Två matcher kommer också att genomföras där nere där ett norskt samt ett svenskt motstånd väntar på en perfekt turkiskt gräsmatta. Mer information om lagen får ni reda på senare.

– Detta är riktigt nyttigt för hela vår trupp att få ett träningsläger, det har alltid varit ett av våra mål innan säsongen drar igång. Detta för att finslipa det allra sista innan det är dags för seriepremiär ca 10 dagar senare. Sedan att träningslägret är i anslutning till medelhavet med 25° hade man inte ens vågat tänka sig kommenterar, Ass.Tränaren Basel Gorgis

Hur följer jag Örebro Syrianska IF?
OrebroSyrianska.com kommer självklart vara där nere direkt via webben kan du följa laget från insidan i samarbete med webbteamet där det är tänkt med korta WebTV intervjuer från studion och även bloggar direkt från turkiet.

Vilka reser Örebro Syrianska IF med?
Vi reser med företaget Gatours som starade juli 2010 med målsättning att hjälpa svenska fotbollsklubbar att förbereda sig inför fotbollssäsongen.

Besök för mer info http://www.gatours.se/ och samarbetspartners är www.tivronatours.com och www.m-travel.no

Loading

Mattias Kurt
februari 22, 2011