Under onsdag gjorde Örebro Syrianska IF klart med en ersättare till Ossie Selimovic i rollen som klubbens huvudtränare.

Nuri Aykal gör comeback som huvudtränare och kommer att leda laget i division tre västra Svealand tillsammans med Basel Gorgis som assisterande. Nuri kommer närmast som tränare från IF Eker Örebro där de under säsongen kom på en femte plats i division fem.

– Jag vill se ett hårt arbetande Örebro Syrianska som spelar en aktraktiv och underhållande fotboll, säger huvudtränaren Nuri Aykal

Nuri Aykal har ett förflutet som spelare i klubben i många år och tog även över som som huvudtränare redan 2008 tillsammans med Samuel Mokede. Man var med om kampen för en direktplats till division två redan då, men tyvärr räckte det inte hela vägen fram för avancemang. I år har han varit i IF Eker Örebro som huvudtränare.
– Tränaruppdraget i IF Eker var ett väldigt lärorikt år som utvecklade mig både som tränare och som person. Jag hoppas nu med mitt ledarskap kunna utveckla Örebro Syrianska ytterligare en nivå.

Basel Gorgis som assisterande
Till sin hjälp kommer Nuri ha Basel Gorgis som en spelande assisterande tränare i år.
– Örebro Syrianska är en klubb som utvecklats mycket de senaste åren genom sin organisation och allt det ”krävande” runtom ett fotbollslag. Det känns väldigt spännande att ta över Örebro Syrianska tillsammans med Basel som är ett välkänt ansikte för det syrianska folket och för fotbollen.

-Vi i klubbledningen har under den senaste tiden intensivt sökt den rätta ersättaren för klubben. Ossie Selimovic tog över efter Hasse och Peter, och gjorde ett kanonjobb hela vägen. Tyvärr föll man i slutet på mållinjen med en kvalplats utan avancemang till div. 2. Nu har alltså Örebro Syrianska Nuri Aykal klar som ny huvudtränare vilket glädjer klubbledningen:
– Vi har valt Nuri för att vi helt klart tror på att han är rätt person för att leda Örebro Syrianska IF framåt. Han brinner för sitt ledarskap och är starkt engagerad i sitt arbete som tränare.

Loading

Mattias Kurt
november 18, 2010