Det blir fortsatt spel i division tre för de rödgula ännu en säsong. Dagens kvalmatch mot Spårvägens FF slutade i förlust med 2-3.

Örebro Syrianska IF hade inför matchen ett bra läge för vidareavancemang då man klarat 2-2 borta i Skarpnäck. Dock kom laget aldrig upp i normal standard utan släppte istället in motståndarna i matchen med enkla misstag i backlinjen som var under all kritik denna match.  Första målet kom efter en höjdboll som Basel Gorgis missbedömde och spelare från Spårvagnen tog kvickt tillvara på chansen som dök upp och petade in 1-0. Det andra målet kom efter en tilltrasslad situation på eget målområde som de rödgula försvararna inte kunde avvärja och 2-0 var ett faktum. Därefter försökte ÖSIF pressa på för en reducering och utdelning kom till slut genom Emanuel Ekeh som dunka bollen i nättaket. Hoppet om en kvittering släcktes dock minuten efter genom en snarlik situation som uppstod under 1-0 målet och 1-3 var ett faktum.

Något laget ska ha en liten eloge för var att de visade kämparglöd och fick även utdelning för det.  I slutminuterna pekade domaren på straffpunkten och Zana Can gjorde som i förgående mötet – missa straffen och satte därefter sin egen retur i mål. Detta räckte tyvärr inte för denna gång utan det blir fortsatt spel i division tre även nästa säsong. 

Loading

Mattias Kurt
oktober 3, 2010