Örebro Syrianska IF är med i toppen av Div 3 Västra Svealand och kämpar vidare om en uppflyttningsplats. Efter ett långt men välbehövligt uppehåll så drar säsongen vidare nu på söndag då IK Franke gästar Örnsro IP i en viktig drabbning. Vi på webbredaktionen tog mittbacken Jakob Cicek åt sidan för en avstämning.

Hur känns det att ha kommit igång med träningarna efter uppehållet? Är du laddat inför nypremiären?
Det känns bra, jag är laddad. Jag har tränat hårt den här veckan eftersom var tvungen att komma ikapp träningsmässigt efter att jag missat första veckan efter uppehållet. Jag fick lite problem med baksidan av vänster lår och var orolig ett tag men nu som sagt känns det bra och jag har redan börjat ladda inför söndagens match.

För tillfället ligger Örebro Syrianska placerad på tredje plats med goda möjligheter till att kriga om de två topplaceringarna i serien. Hur anser du att möjligheterna att nå division två ser ut? Känns truppen redo att anta utmaningen?
Vi ligger trea, fyra poäng efter ettan så självklart är möjligheterna goda. Vi har en bra trupp. Om du frågar mig hur formen ser ut i dagsläget så kan jag inte svara på den frågan. Hela laget har inte varit samlade sen sista matchen innan uppehållet så jag vet inte hur dagsformen hos grabbarna ser ut idag efter uppehållet, förhoppningsvis har alla varit såpass professionella att de har tränat ensamma under semestern. Tar vi fram det vi kan så är jag övertygad om att vi kommer att finnas där uppe och kriga om avancemang till div.2.  Jag tror på en bra höstsäsong.

Under vårsäsongen har du själv gått från klarhet till klarhet och blivit ett självklart alternativ i backlinjen. Vari ligger förklaringen till din utveckling?
– Vårsäsongen har varit bra, men höstsäsongen kommer att bli mycket bättre. Förklaringen till att det har gått så bra för mig? – Jag känner förtroende från spelare och ledare, jag har en tränare som tror på mig och jag har en bra mittbackskollega vid min sida. Jag och Basel kompletterar varandra bra och det känns tryggt att spela med honom där bak. Jag ser fram emot att få utvecklas ännu mer samtidigt som jag börjar få känn på mitt ”potentiella jag”.

Närmast väntar IK Franke på hemmaplan, vilka ni i förra mötet bortaslog med 3-2 i spännande och oviss match. Vilken matchbild väntar denna gång?
Ja, den matchen minns jag väl. Vi spelade en underbar fotboll under första halvlek. Andra halvlek, lite si sådär dels för att jag själv höll på att ställa till det i slutet av matchen (haha). Jag förväntar mig ett hungrigt Syrianska och en ”Zana som Can göra mål” .

Vi tackar Jakob Cicek för frågestunden och ser fram emot söndagens drabbning!

Matchinfo:
Örebro Syrianska IF – IK Franke
Tid: Söndag 1 Augusti, Kl 17:00
Plats: Örnsro IP

Loading

Mattias Kurt
juli 30, 2010