Örebro Syrianska IF kunde efter en heroisk laginsats bärga tre poäng mot Ludvika FK på lördagseftermiddagen. Efter två mål av Zana Can var matchen vänd och den sjunde segern säkrad.

Örebro Syrianska inledde matchen lojt och såg okoncentrerat ut. Detta samtidigt som Ludvika höll mest boll och visade ett fint passningsspel. Bortalaget sökte bollar bakom Örebro Syrianskas backlinje som ställde till vissa problem för hemmaförsvaret. Redan i den 12:e minuten lyckades Tobias Holmstedt trycka dit bollen för dalmasarna och 0-1 var ett faktum. Efter inledningen lyckades dock Syrianska jämna ut spelet en aning och skapade ett par chanser framför Ludvika-målvakten. På en av dessa höll sig Zana Can framme – efter inlägg av Razak Ouro Nimini – och petade in bollen som innebar kvittering och 1-1. Detta efter 27 minuters spel. Resten av halvleken skulle Ludvika fortsätta hålla boll och skapade ytterligare oroligheter i hemmalagets försvar.

I den andra halvleken visade Örebro Syrianska bättre takter och tog tag i spelet på ett helt annat sätt än i första. Man övertog bollinnehavet och spelade ideligen farliga djupledsbollar till den kvicke Zana Can i anfallet.  Samma man skulle senare visa sig vara den avgörande faktorn i denna match. I den 65:e minuten klev han fram för andra gången i matchen och placerade in 2-1 på ett regnigt Örnsro IP.

I slutet av matchen pressade Ludvika på och hade bland annat ett farligt skott som gick precis utanför Colombellis högra stolpe. Dock så lyckades hemmalaget hålla undan efter en heroisk insats och plocka tre nya pinnar i jakten på IFK Örebro och Rynninge IK.

Loading

Mattias Kurt
juni 12, 2010