Nu är säsongen över för Örebro Syrianska IF, sedan sista matchen spelades i helgen mot IFK Ölme. Målsättning var att vara bland dem sex bästa lagen i seriesystemet vilket man lyckades med. ÖSK Ungdom vann serien utan en enda förlust under hösten och avgjorde allt i sista matchen.

Säsongen 2009 slutade nästan identiskt om man jämför med den föregående. Laget placerade sig till slut på en sjätte plats efter IFK Ölme.

Det var många jämna och spännande möten som man kunde skåda vid sidan av och den generella känslan är att 2009 års upplaga av division tre västra svealand var något svagare än säsongen ifjol.

Sju förluster och åtta vinster kan ju tyckas vara ett godkänt facit med hänsyn till den spelaromsättning laget har haft. Man bytte även tränare inför säsongen.  

Den mest ihågkomna matchen kommer att vara den mot IFK Sunne då Örebro Syrianska IF vände ett 0-1-underläge till vinst (2-1) under de avslutande minuterna. Bilderna från firandet sitter fortfarande kvar på näthinnan och glädjen efter matchen är svår att återge i ord. Laget började svagt, men kom igen efter en makalös vändning.

I år lyckades man sämre med favören av att spela hemmamatcher, med tre vunna matcher i jämförelse med förra säsongen då man lyckades med sex vinster på hemmaplan.

Laget gjorde totalt 29 mål fördelat på 22 matcher och släppte samtidigt in 35 mål, vilket utmynnar i en differens på -6.

Webbredaktionen vill tacka för säsongen 2009 och ser med förväntan emot en ny säsong 2010.

Med vänliga hälsningar,
Webbredaktionen

Loading

Mattias Kurt
september 30, 2009