<--><--><-->

I det förra mötet lagen emellan lyckades Örebro Syrianska relativt enkelt besegra Arboga Södra med 2-0. Då, jämfört med nu, såg laget helt annorlunda ut och det återstår att se om Arboga Södra kan bjuda på bättre motstånd denna gång.  

Örebro Syrianska IF
Efter två raka förluster mot Adolfsbergs IK och BK Forward (Svenska Cupen) så vill nog Örebro Syrianska snabbt hamna på rätt spår igen. Spelmässigt såg det bra ut på Trängens IP och målchanser fanns det gott om, även om man inte lyckades få hål på division-ett-laget.  Dessförinnan – då mot Adolfsberg – så stämde inte spelet fullt lika bra och resultatet på tavlan speglade matchen till Adolfsbergs fördel.

Nu när en ny seriematch stundar så bör det återigen vara revanschlustan som sätter fart på spelarna. I 2-0-vinsten borta mot Arboga Södra så målade David Gulec två gånger om; en spelare som tyvärr inte längre finns tillgänglig i dagens trupp. Det bör ändå vara just den matchen som motiverar spelarna till att prestera minst lika bra på hemmaplan.

Arboga Södra IF
Jumbolaget från Arboga har haft en mindre lyckad säsong och man har endast lyckats skrapa ihop tolv poäng på de 18 hittills spelade matcherna. Även om man i teorin fortfarande har en chans att hänga kvar i trean så faller det sig knappast särskilt realistiskt.

I den senaste matchen på hemmaplan så förlorade man med 1-3 mot Sköllersta IF, som också dem placerar sig i dem nedre regionerna av tabellen. Arboga-målet stod då Filip Stjernfeldt för vilket då betydde 1-1.  När Sköllersta sedan lade in en sista växel så hängde inte Arboga Södra med. 1-2 kom i den 82:a minuten och slutresultatet spikades till 1-3 i den 90:e minuten. En tung förlust för Arboga Södra som liksom Örebro Syrianska säkerligen känner en viss revanschlusta.     

Loading

Mattias Kurt
september 5, 2009