Inför det stundande mötet mellan Örebro Syrianska IF och ÖSK Ungdom så satte vi oss ner med Hans Källén för en intervju. Bland annat pratades det om säsongen hittills och vad som komma skall.

Vad har du att säga om säsongen hittills?
– Vi jobbar på bra. Den stora genomströmningen av spelare har gjort att truppen hela tiden förändrats men samtidigt förser ledare och spelare oss med det vi behöver för att lyckas. Det känns bra.

Hur känns matchen mot Karlstad BK såhär i efterhand?

– Vi hade inför matchen få spelare att tillgå, bland annat tre stycken spelare från division sex. Det fanns även många yngre talangfulla spelare på planen som visade vilja. Dem tillsammans med våra mer rutinerade spelare visade den vilja vi behövde för att till slut vinna matchen.

Hur är stämningen i truppen inför mötet med ÖSK Ungdom? Hur pass viktig är matchen?
– Stämningen i truppen är bra. Vi har ett gäng bra karaktärer som ställer höga krav på sig själva. Vi skulle inte gjort såpass bra ifrån oss som vi faktiskt gjorde mot Karlstad BK om stämningen inte var god. Det är även lätt att gå till överdrift när det kommer till vikten av en enstaka match. Alla matcher är lika viktiga.

Hur ser du på resten av säsongen? Tycker du spelet och kemin spelarna emellan börjar stämma?
– Språket är ett problem, samt alla olika kulturer. Ibland är det svårt att förstå varandra, men det blir bättre med tiden. Förhoppningsvis kan vi göra en bra höstsäsong, liksom vårsäsongen. Hur det hela slutar vågar jag inte säga. Vi har hittills haft många skador och avstängningar, så mycket beror på det också. Förhoppningsvis kan vi placera oss bland topp fem. I denna serie tar dock alla poäng av varandra och vi har två svåra matcher framför oss nu. Lägg därtill att flera lag har förstärkt respektive trupper bra.

Vi tackar därmed tränare Hans Källén och ser fram emot en härlig drabbning på Behrn Arena.

Loading

Mattias Kurt
augusti 11, 2009