Örebro Syrianska lyckades vända på ett 0-1-underläge i Sunne till vinst efter mål av Adad Hanna och inhoppande Yanick Landu. Detta innebar sjätte raka matchen utan förlust och Örebro Syrianska verkar nu ha hittat sitt vinnande koncept.

Det blev en positiv kväll på onsdagen då Örebro Syrianska packade väskorna och åkte till Sunne för att spela en tuff bortamatch. Stämningen var på topp i spelarbussen och det kändes på förhand som att man skulle kunna få med sig ett bra resultat hem.

Första halvlek började i ett rasande tempo från båda lagen som verkade hungriga och på jakt efter tre poäng. Efter några minuter så avtog dock tempot och Örebro Syrianska började göra det lite svårt för sig. Man började med ett slarvigt passningsspel och okoncentration i bollbehandlingen. Sunne skapade ett par vassa lägen framför mål och i den 15:e minuten lyckades Patrik Liikamaa i hemmalaget genom en frispark skjutlobba bollen över en chanslös Colombelli i Syrianska-målet. Målet kom lite oväntat efter en ganska intetsägande inledning på matchen. Örebro Syrianska försökte därefter skapa ett ordnat spel men istället kom resterande tid av den första halvleken att präglas av mer kamp än finlir.

Örebro Syrianska kommer ut till den andra halvleken med en helt annan inställning än i första och redan i den 47:e minuten så lyckas Adad Hanna sätta dit kvitteringen efter väggspel med Gabriel Somi i Sunnes straffområde.  Efter kvitteringsmålet kan man säga att Örebro Syrianska tog över totalt med flera farligheter framför Sunne-målet. I den 74:e minuten går Rabi Mourad ut och in kommer Yanick Landu. Ett byte som senare skulle visa sig vara ett lyckat drag.

I den 90:e (!) minuten så kommer ett inlägg från högerkanten in mot Adad Hanna som möter bollen med huvudet varpå Sunne-målvakten släpper retur. På returen smyger Yanick Landu fram och lyckas via den högra stolpen göra 1-2-målet som innebar tre nya poäng och sjätte raka utan förlust. Spelare som utmärkte sig var Daniel Kaya, Adad Hanna och Razak Ouro Nimini, men främst var detta en laginsats och samtliga spelare ska hyllas.

Vi vill på OrebroSyrianska.com också meddela att liverapporteringen gick mycket bra och vi vill samtidigt passa på att tacka alla som följde oss.

IFK Sunne – Örebro Syrianska IF 1-2 (1-0)
Adad Hanna ’47 (1-1)
Yanick Landu ’90 (1-2)

Arena: Kolsvik
Publik: 150 pers.
Matchdag: 2009-06-10, Kl. 19:30

Loading

Mattias Kurt
juni 11, 2009