På söndag är det dags för ännu ett derby då Örebro Syrianska IF tar emot kollegan Sköllersta IF på Örnsro IP i ett lokalderby. OrebroSyrianska.com fick tag i försvararen Jakob Cicek och ställde lite frågor inför derbyt.

Det blev ännu en match där matchen sluta oavgjort. Hur är din analys av matchen efter att ha tappat en 1-3 ledning till 3-3?
Så länge man inte förlorar så är det okej, men självklart så ska man inte tappa en 1-3 ledning till 3-3 även om det förvisso var domarens förtjänst. Bortsett från den dåliga domaren så tycker jag att vi spelar helt okej. Vi åker till karlstad för att ta poäng, det kunde ha blivit 3 poäng men det blev 1 poäng till slut.

Vad tycker du om spelet hittills?
– Jag tycker att vi spelar en bra fotboll, när vi är på topp så spelar vi en riktigt underhållande fotboll. Men vi har en tendens i laget att tappa vårt spel efter att vi har tagit ledningen i matchen; vi slutar att rulla boll helt enkelt. Vi måste fortsätta med att ta initiativ framåt, oavsett om vi leder eller ligger under så måste vi fortsätta med att hota våra motståndare. Förövrigt så känns det bra, vi jobbar på det som är mindre bra och har ganska bra koll på vad som skall bli bättre.

Hur ser det ut med formen på laget?
– Formen i laget kan bli mycket bättre, helt klart. Vi har en bra trupp med många olika kvalitéer, men för att nå bättre resultat så måste vi höja oss allihop ännu mer. Jag är säker på att resultaten kommer börja gå vår väg när som helst.

På söndag väntar ännu ett derby mot Sköllersta IF. Hur går tankarna?
– Tankarna? som vanligt. Bara för att det är ett derby så betyder det inte att jag vill vinna mer för det. Jag går alltid ut på plan med samma inställning som vanligt och kör bara på.

Hur kommer matchbilden att vara?
– En matchbild där vi förhoppningsvis kommer att styra spelet. Jag har inte sett Sköllersta spela något i år så därför är det lite svårt att säga. Men på vår hemmaplan så tillhör bollinnehavet oftast Ö.Syrianska, sen om vi vinner eller inte återstår att se.

Loading

Mattias Kurt
juni 4, 2009