Det blev förlust mot FBK Karlstad senast, men finns positiva bitar i Örebro Syriansks spel att ta med sig, tycker Hans Källen. Och självklart även saker att vara missnöjd med.
– Vi ska inte bara vinna utan vi ska göra det snyggt också, säger Hans Källen.

Hasse, förlust i senast mötet med FBK Karlstad, hur är stämningen i truppen?
– Mycket bra! Vi vet alla att det tar tid att formera ett lag med ett fungerande spel. Dessutom har vi i föreningen extra höga krav från styrelse och supportrar
– Vi ska inte bara vinna utan vi ska göra det snyggt också. Så då kanske du förstår att det tar tid, särskilt när vi har en massa skador och sjukdomar.

Ni dominerar matchen mot FBK Karlstad, men hade man inte kunnat önska sig fler mål eller i alla fall riktigt heta målchanser sett till spelövertaget?
– Heta målchanser är givetvis en bra önskan. I denna match, mot serieledande FBK har vi en fullständig dominans mot ett bra lag som vi absolut inte underskattade. Tyvärr har vi genom skador och inte spelklara spelare hela tiden fått möblera om framförallt bland forwardpositionerna, från match till match. Med det i beaktande tycker vi att vi faktiskt skapade mer chanser än tidigare, vilket underströks av straffmålet, de två märkligt bortdömda måltillfällena (en offideavblåsning och en ändrad straff) där linjemannen gick in och ändrade domarens beslut. Till dessa chanser kan man lägga en träff i insidan på stolpen samt ett par frilägen.
Mycket fler chanser än så får man inte mot ett serieledande lag i division 3.

Men FBK Karlstad hade 1-2 ledning just före halvtid. Vad sa ni i omklädningsrummet?
– Att vi inte skulle tappa koncentrationen och inställningen. Vi tog upp vad i spelet som vi ansåg fungerade och vad som måste förbättras. Då framförallt löpning utan boll, positioner och inte minst att komma till avslut som ska genomföras med största koncentration och precision.

Är ni rentav lite extra taggade efter hemmaförlusten mot FBK Karlstad?
– Vi är alltid taggade. Vi vet att vi förväntas vara så taggade att vi ser ut som tjuren Ferdinand när han suttit på ett bi, men det handlar om individuell koncentration och fokus på uppgiften. Det är det viktigaste. Jag tror inte att någon verkligen tror att vi inte är taggade.
Vi förbereder oss under 4 träningspass gånger 2 timmar veckan innan. Det innebär 8 timmar av diskussioner, träningar, order, och mental förberedelse. Vi kommer väl förberedda och taggade till varje match!

Är det något speciellt som ni har tränat extra på inför Arboga Södra?
– Vi fortsätter enligt vår planering och just nu är det spelet framför bollen med löpningar och framförallt avslut som tränas i massor.

Vad krävs för att du ska vara nöjd efter matchen?

– Att vi ytterligare utvecklat spelet och att det har givit en betryggande vinst.

Loading

Mattias Kurt
maj 6, 2009