Vi satte oss ner och fick en pratstund med Gabriel Somi inför det stundande mötet mot FBK Karlstad nu på söndag. Två matcher in på säsongen tyckte vi att det var högtid att ställa några frågor till vänsterbacken som inför säsongen gjorde en övergången från IFK Kumla till Örebro Syrianska.

Det har gått två matcher hur känns säsongsdebuten för Örebro Syrianska IF, beskriv känslan.
Även fast spelet inte fungerat jättebra så har vi lyckats fixa en vinst mot IFK Örebro, men jag tycker att vi är var värda minst en poäng mot Ölme också. Samtidigt har vi en helt ny trupp med många spelare från olika länder så det tar såklart tid att spela ihop gänget men tycker vi kommer in mer och mer in i det och blir samspelta.

Vad är den största skillnaden mellan att spela för Örebro syrianska IF och för IFK Kumla?
– Skillnaden är stor på många punkter. Engagemanget är större från alla håll helt enkelt och föreningen i helhet är mycket mer professionell.

Vilka är dina målsättningar i år?
Min personliga målsättning är att utvecklas så mycket så möjligt och förhoppningsvis om allt går som det ska så har vi stora möjligheter att nå div 2.

Vad är särskilt viktigt att tänka på försvarsmässigt? 
Att hålla ihop laget, så att det inte blir för stort mellanrum mellan enheterna och att jobba som en enhet. Det är som sagt en lagsport man försvarar inte själv utan laget försvarar tillsammans.

På söndag väntar FBK Karlstad, hur ska ni ladda inför matchen?
FBK har ju vunnit sina två seriematcher så det är inget dåligt lag vi möter. Därför måste vi vara fokuserade till max, ha en jäkla inställning och förhoppningsvis vinner vi och tar hem tre goa poäng.

Loading

Mattias Kurt
maj 1, 2009