På söndagen den 3 maj spelar Örebro Syrianska IF sin tredje seriematch i årets seriespel. Man tar med sig en vinst och en förlust från de inledande mötena mot IFK Ölme och IFK Örebro. Mot FBK Karlstad krävs det förmodligen att man höjer sig ytterligare ett snäpp om man vill få med sig ett bra resultat och tre poäng.

Örebro Syrianska IF
Det är ett Örebro Syrianska som kommer styrkta till hemmamatchen mot FBK då man i senaste seriematchen mot IFK Örebro lyckades ta med sig tre poäng efter en krigar- och kämparinsats. Kanske kom vändningen tidigare än väntat denna säsong då Örebro Syrianska enligt tradition inleder seriespelet mindre bra. Man inledde matchen mot IFK på ett positivt sätt med teknisk och snabb fotboll och det är väl främst de första 20 minuterna i den matchen som man ska ta med sig till mötet mot FBK.

Mot FBK krävs dock en bättre insats än senast för att man ska kunna ro hem tre poäng och man får hoppas att lagmoralen och vinstlustan är på topp på söndag. Inför matchen så har man ett Örnsro IP som äntligen är spelbart vilket gör att man kanske kan kalla denna match för den första ”riktiga” hemmamatchen.

FBK Karlstad
Laget imponerade i 1-0-segern mot Arboga; en bortamatch i vilken man visar upp en bra och underhållande fotboll. Per Frick avgjorde matchen i den 83 minuten men segersiffrorna kunde enligt rapporter skrivits ännu större. Ett tillsynes imponerande resultat som vittnar om att FBK Karlstad är ett lag att räkna med i toppen i år. Man hann även med att i premiären slå IFK Örebro med 3-0 på hemmaplan.  Alltså har FBK tagit full pott hittills i seriespelet (sex poäng på två matcher) och återfinns på förstaplatsen i tabellen.

I bortalaget hittar man även – som tidigare nämnt – Per Frick, en P-17 landsslagspelare och anfallare som man i Örebro Syrianska får se upp med inför söndagens match.

Förväntningar
Örebro Syrianska har enligt tradition svårt för FBK Karlstad om man ser till fjolårets resultat i de båda mötena. Å andra sidan så har man ett halvt nytt lag och nya tränare, så statistiken är nog inget man ska stirra sig blind på inför mötet. Det man kan säga är att det är två spelande lag som kommer ställa upp på Örnsro IP på söndag eftermiddag; två lag vars formkurvor pekar uppåt. Jag hoppas på en spelmässigt underhållande och teknisk fotboll med två lag som inte skräms av att gå framåt.

Truppen mot FBK Karlstad
Truppen tas ut innan matchstart

Skador:

Avstängningar:

Matchstart:
Örebro Syrianska IF – FBK Karlstad

Söndag 3 Maj, kl 17:00 Örnsro IP

Loading

Mattias Kurt
maj 1, 2009