Torsdagskvällens sponsorträff i Syrianska Kulturcentrets lokal bjöd på en hel del intressanta Händelser.

Kvällen började med att vice ordföranden Besim Destici hälsade spelare, tränaren och framförallt sponsorer välkomna. När väl formaliteterna var avklarade höll Besim ett tal på  drygt 15 minuter som framförallt gick ut på vilka mål och visioner styrelsen har för året. HÅRT ARBETE var något som Besim upprepade ett antal gånger under sitt tal. Utan det kommer inte styrelsen uppnå de mål man har satt upp. Vidare påpekade Besim att det är viktigt för klubb och spelare att ge tillbaka något till sponsorer och publik. Man kan sammanfatta Besims tal till tre ord: "Glädje, engagemang och resultat".

Näste man upp på scen var sportchefen Johan Gulec. Han hälsade också de ca 100 gästerna välkomna. Han klargjorde för åhörarna hur laget skulle utformas och presenterade kortfattat de nya spelarna. Vidare presenterades personerna runt laget, som en viktig del av truppen och utan dessa är det inte möjligt att bedriva denna verksamhet. Innan han avslutade sin del av kvällen påpekade han att satsningen i Örebro Syrianska IF är långsiktlig och att det gäller att ha tålamod.

Efter en så stark inledning bjöd Örebro Syrianska IF på mat (grillspett, tzatziki, bröd och sallad) och under tiden som maten serverades minglade sponsorerna sinsemellan och med spelarna. Efter några minuters bensträckning fortsatte kvällen med tränaren Peter Göransson.

Peter berättade kortfattat om sig själv och sin radarpartner tränare Hasse Källén. Han presenterade vad som kommer krävas av honom och spelarna. Han lyfte fram att lagtänkandet, konstruktiviteten och tålarmodet som de främsta egenskaperna en spelare kan ha. Peter presenterade årets trupp, både gamla och nya spelare, till de närvarandes applåder och passade givetvis på att framförallt hälsa de nya ansiktena välkomna till Örebro Syrianska IF. Spelarna var iklädda i årets matchdräkt.

Varumärket Örebro Syrianska IF var det röda tråden genom hela kvällen. Ett varumärke som redan nu har en positiv klang i Örebro med som genom hårt arbete framöver skall stärkas ännu mer. Dessutom passade markandansvarig Mattias Jahkopson på att lägga in en liten förvarning om att årets evenemang runt matcherna kommer att bli ännu fler och ännu bättre än fjolårets.

Och inte att förglömma kvällens stora underhållare Umit Dag. Umit är Syrian från Västerås. Före detta restaurangägaren som nu arbetar som truckförare och ståupp-komiker vid sidan om. Om du inte har haft äran att se denna person, sök då på youtube.com och låt dig underhållas.

På det hela taget var detta en mycket informativ och intressant kväll och jag måste verkligen säga att det skall bli oerhört intressant att följa Örebro Syrianska IF:s röd-gula hjältar framöver.

Loading

Mattias Kurt
april 10, 2009