Örebro Syrianska tog på söndagseftermiddagen sin första vinst för försäsongsmatchandet då div 4 laget Laxå IF besegrades i Karlslund Arena. En match som dominerades av Örebro Syrianska IF som slutade med vinst.

Örebro Syrianska kunde med ett antal test spelare föra spelet och ha det mesta av bollinnehavet. Laxå IF fick för det mestadels springa och jaga bollen på sin planhalva. Chanserna som skapades kom av Örebro Syrianska och var riktigt farliga.  Det dröjde inte längre än femton minuter innan man tog ledningen genom en av testspelarna, som dundrade in bollen. Den nykomponerade backlinjen med Igor, Hanna, Elias, Gabriel och testspelare spelade stabilt och Laxå hade väldigt svårt att skapa något. Halvtidssiffran stannade vid 1-0 trots många chanser.

Den andra halvleken inleddes likt den första halvleken med ett spelförande Örebro Syrianska. Laxå försökte oftast att slå lång boll mot sin forwards som inte ledde till något vidare. Örebro Syrianska gjorde en stabil andra halvlek och sett till 90 minuter så var det ett rättvist resultat, men fler mål skulle ha gjorts.

– Laget har fortsatt att utveckla det spel som förhoppningsvis ska vara klart till seriestarten den 18 april. Nu kunde man se en mycket disciplinerad defensiv som omvandlades till ett stort bollinnehav. Tyvärr kom inte den utdelningen i mål som bollinnehavet berättigade.
Anfallstempot har fortfarande en hel del att önska. Dock var det roligt att se den offensivlusta som laget visade.
Den här matchen visar att vi är på rätt väg, men att vi fortfarande har mycket att jobba på. Så ska det se ut så här dags på säsongen, säger tränarna och fortsätter, alla spelarna börjar ta ett större totalt ansvar och det är ett måste för att vi ska höja oss ytterligare.

Örebro Syrianska IF – Laxå IF 1-0 (1-0)

Arena: Karlslund Arena