OrebroSyrianska.com fick tag på dem nya huvudtränarna Hans Källén och Peter Göransson för en stor intervju. Hans och Peter ser fram emot att träna Örebro Syrianska och ser det som ett mycket intressant och spännande uppdrag.
– Vi vill stärka Örebro Syrianska som förening, säger Hans & Peter

Välkommen till Örebro Syrianska Hans Källén och Peter Göransson. Hur ser ni på er nya uppgift?
– Den är mycket inspirerande. Det är en bra utmaning.

Vad har ni för bild av Örebro Syrianska?
– En förening som jobbar hårt för att etablera sig högre upp i seriesystemet. Man har en hårt jobbande organisation samt en fantastisk publik. Laget spelar i sina bästa stunder en mycket attraktiv fotboll.

Hur ser ni på den trupp ni tar över?
– Teknisk skicklighet, humör och explosiv styrka, är ord som dyker upp. Noterbart är att laget tappade vad vi trodde skulle bli serieseger, förra säsongen.

Vilken typ av fotboll står ni för?
– En snabb, teknisk anfallsfotboll som har sin grund i en bra försvarsorganisation.

Hur skulle ni beskriva er som tränare?

Hasse:
– Många känner mig som en ganska ”het” coach, men med åldern har jag blivit en lugnare person. Jag ser individen och får denne att se sin roll i laget för att på så sätt kunna prestera så bra som möjligt. Jag är välutbildad och erfaren på många nivåer, allt från senior till pojklagsnivå. Jag är lärare till yrket och har även utbildat tränare, så man kan på goda grunder påstå att jag även ”utbildar” spelare, dvs. att jag ser till att de vet vad de ska göra och hur. Sådant får inte slumpen styra.

Peter:
– Mitt huvudmål med fotboll har alltid varit att utbilda spelare. Jag anser att ju bättre utbildade spelare desto bättre lag. Jag har studerat mycket fotboll, och framförallt tittat på olika ”fotbollsskolor”. De ”skolor” som har inspirerat mig är i synnerhet den Holländska, Jugoslaviska, Brasilianska och den franska fotbollsakademin Clairfontaine. Jag har tränat fotboll i ca 15 år varav de senaste 10 åren med elitinriktning, framförallt på ungdomssidan.

Till sist: Vad vill du uppnå med Örebro Syrianska?
– Vi vill att spelarna under vår ledning ska lära sig hur de kan påverka sin egen utveckling. Det är en grundförutsättning för att laget ska få maximal utdelning. Vi förstår att du undrar över resultat och med en stark trupp ska vi givetvis sikta mot division 2. Vi vill även stärka Örebro Syrianska som förening. Där vill vi skapa en relation med ungdomstränarna i föreningen, där vi tillsammans ska utveckla fotbollen. Ska föreningen stärkas, så måste det också ske via ungdomarna.

Loading

Mattias Kurt
december 3, 2008