Division 7 i våras, division 3 i höst – division 1 till våren?
Ja, efter gårdagens testmatch kan det faktiskt bli så för Samuel Quattara.
Ivorianen imponerade stort på Degerfors IF:s tränarduo.
– Han har egentligen gjort allting rätt, säger Patrik Werner.

Här kommer nästa kapitel i sagan om Samuel Quattara.
Ivorianen som kom till Sverige för ett drygt år sedan, som bor på flyktingförläggningen i Sandviken och som så sent som i våras spelade med division 7-laget FC Karlskoga imponerade stort som toppforward i det röda laget under Degerfors IF:s testmatch i Environiq arena i går.
Efter en knapp halvtimme satte han lagets enda mål när han nickade in en frispark från Marcus de Bruin bakom Jesper Fromholdt.
– Det var en fin frispark och jag såg att målvakten inte kom ut ordentligt. Det var bara att trycka dit den, säger Quattara, tolkad från franska av DIF:s Christophe Lallet.
I slutet av matchen hade han ytterligare ett par farliga chanser. Först hade han ett tungt skott rakt på Fromholdt, och därefter kom han fri och försökte skruva den runt DIF-målvakten, men boll gick i burgaveln.
– Jag missade mycket, men det var en okej insats, summerar Samuel.
Efter en träning och en testmatch hade Werner bara positiva saker att säga om 19-åringen från Elfenbenskusten.
– Han är bra i bollmottagningen, han är stor och stark, och han släpper bollen vid rätt tillfällen. Annars när man kommer och visar upp sig så här kan det lätt bli att man vill hålla i bollen för mycket, men det har han inte gjort. Nej, han har egentligen gjort allting rätt.
Skulle han kunna gå in i division 1 redan till våren?
– Han blir absolut inte sämre. En kille som har gått från sjuan till trean och sedan får börja träna på allvar. Det kan bli bra.
Vad vet ni om regler för asyl och sådant?
– Ingenting. Det är sådant vi måste kolla upp om det bli aktuellt.
Quattara spelade senast i division 3-laget Örebro Syrianska, men han räknar inte med att bli kvar.
– Där tränade jag i tre månader, och jag fick spela fyra matcher, säger Samuel och fortsätter:
– Nu är målet att hitta en klubb högre upp i seriesystemet, och just nu är jag helt inställd på Degerfors. Jag trivs bra här, lagkamraterna är bra och snälla.
Förutom Quattara var det många spelare som imponerade på Patrik Werner.
– Det var ingen som föll ur ramen, många som gjorde det bra. de Bruin var bra, till exempel. Carl Nyström var bra på mitten, säger han.
Hur många är det realistiskt att ni värvar av de här spelarna?
– Två eller tre, kanske. Men det behöver ju inte bli någon heller. Vi ska sätta oss ned på söndag och utvärdera vad vi ska gå vidare med, dessförinnan är det svårt att säga något.

Loading

Mattias Kurt
november 28, 2008