Örebro Syrianskas åskådare fick bevittna en match där målen regnade in. Första halvlek var dock en besvikelse för många, men detta kompenserades under andra halvlek. Trots skador, rött kort, självmål och tråkigt väder lyckades Örebro Syrianska plocka på sig tre poäng.

Första halvlek bjöd på många misstag. Under 18 minuten gjorde motståndarna Ludvika FK ett mål. Därefter fick vi se en misslyckad frispark och flera skott på mål som hamnade utanför. Under halvlekens tilläggstid blev resultatet av backlinjes felaktiga tolkning av situationen ett självmål av Barsom Cicek. 1 minut efter fick åskådarna lite tröst av Razak Ouro Nimini mål och första halvlek var slut.

Under pausen fick sig spelare en tankeställare och saker och ting började hända under andra halvlek. 5 minuter in på matchen skarvade Jean Hugues Blondé in bollen mot målvakten som tog bollen, men tappade den. Samuel Mokédé var då på plats och satte den i mål. Ytterligare 5 minuter efter var det Ala Mohammads tur och han sköt in bollen rakt in i målet efter ett bra passningsspel. Endast 7 minuter efter var den spelande tränaren Samuel Mokédé på rätt plats vid rätt tillfälle igen och sprang fritt mot målvakten och satte den utan problem.

Örebro Syrianska skapade flera målchanser som hamnade utanför målet eller blockerades, men 31 minuter in i andra halvlek glidtacklade målskytten Diego Pereira Valviesse bollen som hamnade i målet. Ala Mohammed hade bestämt sig för att göra ett mål till under matchen och så blev det också. Under tilläggstid rundade han målvakten och matchen slutade 6-2.

Under andra halvlek visade Örebro Syrianska att de förtjänar en plats i division 2. Nu gäller det för dem att vinna resterande matcher.

Örebro Syrianska IF Ludvika FK 6-2 (1-2)
Razak Ouro Nimini 1-2 45 (+6)
Samuel Mokédé 2-2 50
Ala Mohammad 3-2 55
Samuel Mokédé 4-2 62
Diego Pereira Valviesse 5-2 76
Ala Mohammad 6-2 90 (+1)

Arena: Örnsro IP