VAD?
Fotbolls-EM är över och idrottsvärlden tar nu sikte på OS i Peking som inleds den 8 augusti. Men innan OS i Peking kommer igång, kommer kanske den mest uppskattade och kända Örebro Syrianska IF: s Cup att spelas. Efter ett litet uppehåll är den tillbaka. Tidigare år har syrianer över hela Sverige deltagit i Örebro Syrianska IF: s Cup. Själva grundidén med cupen är att skapa möten. Möten som ger kunskap och respekt för varandras olikheter. Möten som kan leda vänskap. Möten som ger hopp om en bättre framtid bland oss syrianer. Tanken att med fotbollen som gemensam nämnare att samla världens syrianer för att skapa möten. 

NÄR?
Vi skriver den 3 augusti i historieböckerna och kan äntligen låta turneringen komma igång. Strax efter 11.30 kommer funktionärerna att vara på plats för att ta emot de deltagande lagen. De första matcherna i turneringen kommer att dra igång 12.00. 

VAR?
Örnsro IP kommer att vara arenan ifråga, där det kommer att bjudas på många trevliga, jämna och spännande matcher. 

HUR?
För de flesta spelar väl ändå fotboll för att det är roligt? Och hur roligt blir det då om man inte får vara med? Därför kommer det att spelas enligt modellen ”korpen”, där varje lag består av en målvakt och sex utespelare. Avbytare är tillåtna, men max sex stycken. Deltagande lag kommer att spela gruppspel där de bästa lagen möts senare i slutspelet tills vi har en vinnare. Vi kommer att spela i sjumannaplanner, matchtiden kommer att bero på hur många lag som anmäler sig. 

VEM?
Alla i åldrarna femton och uppåt är välkomna att delta i turneringen så länge begreppet ”rent spel” får företräde. Att spela rent innebär att visa respekt och tolerans gentemot sina lagkamrater och motståndare. Förutom att ha åldern inne kommer varje deltagare att betala en avgift på 100kr för att delta. 

VINNAREN?
Det vinnande lag kommer att förutom publikens jubel att få Örebro Syrianska IF: s Trophy. 

ANMÄLAN?
Ni kan anmäla er fram till och med den 2 augusti, då A-laget har match. Ni gör anmälan till Viktor Josufsson, 073-673 44 92. Uppge bara lagets namn och betalningen sker den 3 augusti. 

MER?

Det kommer att bjudas på underhållning för hela familjen. Aktiviteter och spel för barnen. För fruarna, syskorna och föräldrarna kommer det också att bjudas på en och annan spänning. Publiken kommer också att få nöjet att se gnälliga fotbollsspelare som ideligen ska klaga på domslut som inte går det egna lagets väg. Vi kommer att grilla och sälja förfriskningar till den som vill njuta under matcherna.  En rolig dag för hela familjen och till alla andra som vill ta del av det hela. Vem vet vi kanske kan se någon spelare som visa sig vara ett verkligt sparkapital inför framtiden till Örebro Syrianska IF, men förutsett att spelarna lär sig hantera sitt humör… vi talar ändå om syrianer.

Loading

Mattias Kurt
juli 6, 2008