IF Eker Örebro är fortfarande utan seger i division 3. I går förlorade man derbyt mot Örebro Syrianska med uddamålet, 0–1 (0–0).

– Det är långt kvar av serien, säger Ekers tränare Peder Ståhl efter förlusten.
Eker har haft en tung inledning på säsongen och bara mäktat med en poäng på åtta matcher. Något som gör att laget nu härbärgerar på jumboplatsen.
– Många pratar om katastrof men vi har haft fått i gång spelet de fyra senaste matcherna. Men hedersamma förluster ger inga poäng.
I matchen var det gästerna Örebro Syrianska som till stora delar ägde bollen medan Ståhls manskap hoppades på kontringar.
– Vi går runt och hoppas på kontringar, sedan ger vi dem för många bjudningar.
Målet var en sådat. Diego Pereira Valviesse dribblade, snavade på bollen, fick i väg ett skott. Bollen träffade en back och kom i retur, därefter kunde han pricka in segermålet helt fri.
– Det var lite turligt men det är sådant som man får med sig i medgång, konstaterar Peder Ståhl som hyllar Rabi Mourad och Henrik Gustavsson, två killar födda 1990.
Syrianska går i och med segern upp på en tredjeplats i den haltande tabellen. Laget inledde serien svagt, men har nu fyra vinster på de fem senaste matcherna.

Loading

Mattias Kurt
juni 4, 2008