Tredje raka segern för Örebro Syrianska kom i derbymatchen mot IFK Örebro i division 3 västra Svealand. Syrianerna vann ”bortamatchen” med 2–0 (0–0).
Efter den första halvleken som saknade skönspel rivstartade Syrianska i andra. Högerbacken Adad Hanna kunde nicka in det första målet efter bara två minuters spel.
– Det var stor skillnad på spelet mellan halvlekarna. I första spelade vi inte bra, konstaterar Syrianskastränare Samuel Mokédé. Syrianska tog över spelet efter målet men fick Anel Murtic utvisad 15 minuter in i halvlek två. Han hade med sig ett gult kort och snackade sig till ytterligare ett och blev utvisad.
– Vi jobbar i motvind. Det är tredje matchen i rad som vi får en utvisning. Det funkar inte i längden, säger Mokédé. Utvisningen bäddade för att IFK skulle komma tillbaks i matchen och visst skapades några chanser.
– Med lite flyt skulle vi ha fått oavgjort, säger IFK tränaren Hans Boberg besviket.

Tvåan kom så småningom
På övertid revs Zeid Yashin ned i straffområdet. Den skyldige IFKspelaren visades ut och brasilianaren Marcus Brandáo de Vargas gjorde inte något misstag från elva meter. Han dunkade upp bollen i nättaket.
– Fortsätter vi att spela så här kommer vi att slå alla lag i serien, säger Mokédé efter lagets tredje raka seger.

Loading

Mattias Kurt
maj 25, 2008