Det var en solig vårdag på Behrn Arena och ca 100 personer kom för att beskåda Örebro Syrianskas hemmapremiär mot nykomlingarna Karlstad BK. Åskådarna närvara i förväntan att beskåda sambafotboll blandat med andra delikatesser. Tyvärr så hade dessa åskådare åkt fel, för sambaföreställningen ägde rum på Enavallen.

Det var högsommarvärme på ett soligt Behrn Arena när lagen ställde upp för spel på den härligt konstgräs mattan på Behrn Arena. Matchinledningen var dock en kalldusch för Örebro Syrianska och stora delar av publiken, men som många kommer att glömma. fanns hopp om att Örebro Syrianska skulle spela hem tre poäng i en premiär som på pappret var en självklarhet. Istället var det gästande Karlstad BK som fick läxa upp Örebro Syrianska. Från Örebro Syrianskas sida saknades hunger, disciplin, organisation, timing och framförallt kommunikation. I den 10:e minuten kommer Karlstad BK spelaren igenom i mittförsvaret och dundrar in 0-1. För Örebro Syrianskas del var Zaid Yasin och Ala Mohammad närmast en kvittering.

I andra halvlek var det ett mer offensivt Örebro Syrianska som visade upp sig. Spelet kom att flyttas upp på Karlstad BKs planhalva alltmer och de rödgulklädda ägde mycket boll utan att få något resultat för mödan. I den 68:e minuten kom Örebro Syrianskas bästa målchans då Diego Pereira Valviesse perfekt nickar men räddas i mållinjen. Men istället kan Karlstad BK öka på till 0-2 efter att Jacob Cicek blivit utvisad i den 80:e minuten. Reducering kom snabbt med en man kort för Örebro Syrianska då David Gulec, då han elegant trollade bort försvarare och på ett lysande sett satte ditt den bakom målvakten, närmaren så kom inte Örebro Syrianska.

Örebro Syrianska IF – Karlstad BK 1-2 (1-0)
Kenny Sandström 0-1 10
Jörgen Linder 0-2 81
David Gulec 1-2 85

Johannes Kaya (ut) – 50  David Gulec (in) 50
Zaid Yasin (ut) 65 – Diego Pereira Valviesse (in) 65
Nuri Aykal (ut) 80 – Alejandro Caligiuri (in) 80

Arena: Behrn Arena
Publik:
100
Matchdag:
2008-04-20, Kl 12.30:15

Loading

Mattias Kurt
april 21, 2008