Högerbacken Adad Hanna gör sin tredje säsong i Örebro Syrianska och tillför mycket i backlinjen både defensivt och offensivt. Under fjolåret var han mestadels skadad, men är tillbaka nu på allvar och har visat god form på försäsongens träningsmatcher. Premiär imorgon mot Karlstad BK och försäsongen tar slut.

Hur känns det i kroppen innan hemmapremiären mot Karlstad?
– Det känns bra i kroppen, jag är i bra fysisk form och har inga skavanker.

Känner du av några premiärnerver?
– Nej inte alls, det gäller bara att fokusera och slappna av. Jag försöker ta det som vilken match som helst. Än så länge känner jag inte av några premiärnerver, men det kanske ändras när det närmar sig matchstart.

Det sägs att det är väldigt svårt att möta en nykomling i premiären, genom åren har etablerade lag åkt på en och annan näsbränna. Vad tycker du?
– Det är samma sak här, vi måste ta Karlstad BK som vilket lag som helst oavsett om dem är nykomlingar eller inte. Vi får absolut inte underskatta dem och det spelar ingen roll när man möter dessa nykomlingar under serien. Vill vi vara med och kriga i toppen så måste vi vinna mot tippade bottenlag respektive topplag.

Hur ser du på konkurrensen?
– Det är alltid bra med konkurrens i laget för att motivera sig till en position och träna hårdare för att bli uttagen. Några spelare har kommit tillbaka från skador och nyförvärven för i år ser heta ut, så det finns många bra spelare på varje position och det gäller att prestera på träningar och matcher för att få speltid.

Var vill du helst spela?
– Högerback, det är den positionen jag spelat på i tre säsonger i Örebro Syrianska, men jag kan nästan spela på varenda position, förutom målvakt. Jag tror att jag blir mer offensiv i år och det är så jag vill spela, offensiv högerback. Det är därför Lars Lagerbäck ser mig som en joker till EM 2008, ha ha. Nej men det är extra kul nu när Melke Alan ändrat lagets spelsystem, det har funkat bra i dem flesta träningsmatcherna och spelarna har gott förtroende för systemet.

Vad vill du hälsa nya klacken Gefe Fans?
– Det låter väldigt kul med en ny klack och vi spelare hoppas få uppleva en härlig stämning på läktaren. Hoppas även att fansen stöttar oss till det yttersta och hjälper oss under medgång och motgång.

Loading

Mattias Kurt
april 19, 2008