På söndag kör serien i gång för Örebro Syrianska. Och ledordet är fokusering enligt tränaren Melke Alan.
– Jag vill att killarna är på tårna i 90 minuter i varje match, säger han.

Det är fredag och en av de sista träningarna för Örebro Syrianska innan division 3 västra Svealandsparkar igång.
– Alla ska slicka vita linjen! Det gäller alla, ropar lagets tränare Melke Alan. Ingen får fuska under löpträningen på Rosta Gärdes konstgräsplan.
– Många kanske tycker man är en idiot som tjatar, men är det något jag lärt mig så är det att tränaren vet bäst, säger Melke som själv har flera år bakom sig som aktiv fotbollsspelare, i bland annat Forward och Degerfors.

Andra säsongen i trean
Örebro Syrianska gör sin andra säsong i division 3 västra Svealand. Förra säsongen slutade laget sexa.
– Om vi hänger med i början så har vi en chans att vara med där uppe och fightas, säger han. På söndag (20 april) startar serien för Syrianskas del då man tar emot Karlstad BK hemma. Under försäsongen har det varit lite blandade resultat.
– Det har varit upp och ner. Vi har haft problem med att få in alla spelare i truppen och sen har det varit en del skadebekymmer, berättar han.

Samuel Mokédé tillbaka
Ett av de hetaste nyförvärven inför säsongen är gamle ÖSK-bekantingen Samuel Mokédé – i alla fall om han får vara skadefri.
– Jag har haft en del problem med skador, just nu har jag en bristning i vaden. Men jag hoppas kunna vara med fullt ut snart, säger Samuel som fyller 29 år i höst.

Efter tiden i ÖSK, 2002-03, slutade han med fotbollen på grund av diverse omständigheter. Men under våren 2004 kontaktades han av Örebro Syrianska.
– Då spelade jag en halv säsong här, de gjorde så att jag fick tillbaka suget för fotbollen, berättar han. Sen blev det en sejour i IFK Ölme innan norska division 1-klubben Haugesund hörde av sig.
– Det var bra där. Problemet var att jag hade min familj i Örebro. Det gick bra i en månad, sen saknade jag dem för mycket helt enkelt, berättar Samuel som är pappa till två pojkar, 3 och 5 år gamla. Och nu är han alltså tillbaka i Syrianska efter en kortare vända i Arboga Södra förra året.

Vad kommer du att tillföra laget?
– Min erfarenhet framför allt, jag kommer att pusha killarna. Jag tror på det här laget, säger Samuel Mokédé.

Loading

Mattias Kurt
april 16, 2008