Omställningen för Fredrik Siik är tuff med en hård försäsong som gör kroppen sliten. Men Fredrik vill ändå vara med och se till att Örebro Syrianska når sina mål säsongen 2008.

Välkommen tillbaka Fredrik, hur känds det att vara tillbaka i Örebro Syrianska?
– Det är skönt att vara tillbaka. Det är en omställning för mig efter som jag var borta från fotbollen ett tag. Kroppen märker av det. Något som är nytt för i år är att vi fått en egen hemma arena. Under min tidigare vistelse i Örebro Syrianska säsongen 2003 spelade vi på Hedens IP och det kändes inte riktigt som en hemma arena.

Fyra veckor har gått av årets försäsong, hur känns det i kroppen?
– Det är jobbigt, men allt går åt rätt håll. Kroppen är lite sliten och jag är inte van vid att träna så hårt under försäsongen. Det här kommer dock att ge ett bra resultat både för mig och övriga spelarna i truppen.

Örebro Syrianska har ju kört väldigt hårt hittills, känner du någon skillnad på träning och runt kring laget gentemot 2003?
– Tränings uppläggen är annorlunda, för jag körde aldrig någon försäsong i syrianska det året efter som jag var utlånad från BK Forward och kom mitten av säsongen. Det har blivit mer seriositet från både ledningen och folket runt omkring.

Vad tycker du om konkurrensen på mittfältet?
– Det är alltid bra med konkurrens, men det blir en tuff utmaning. Faktum är att man måste bevisa att man ska ha den platsen.

Har du satt upp några målsättningar inför årets säsong?
– Jag vill faktiskt vara med och se till att Örebro Syrianska vinner Div 3 Västra Svealand. Jag hoppas det blir mitt år, men det är inget man kan bestämma över. För jag vill visa hur bra jag verkligen är.

Loading

Mattias Kurt
februari 6, 2008