Första träningsmatchen för i år är avklarad och det blev förlust för Örebro Syrianska mot Rynninge IK med siffrorna 3-2.  Målen i Syrianska gjordes av Fredrik Siik och Zemir Hojic. Dock var det många som i truppen som var borta på grund av skador.

Det var ett snöoväder på Behrn Arena, om man bortser från vädret, kanske var det vädret som också var orsaken till den väldigt försiktiga inledningen av matchen då knappt någonting hände. Inte förrän den 20:e matchminuten noterades matchens första mål efter att Kristoffer Skoog ryckt en Rynninge IK spelare i straffområdet 1-0. Matchen var annars ganska jämn där båda lagen delade på bollinnehavet, men där Rynninge IK ibland lyckades kontra snabbt. Rynninge IK skapade aldrig några riktigt heta målchanser, främst för att Örebro Syrianska -försvaret spelade ganska säkert. Årets första mål för Örebro Syrianska kom innan halvtidsvillan Örebro Syrianska gör en frisparks variant som Fredrik Siik dundra in 1-1 för sitt Örebro Syrianska.

I andra halvlek började Syrianska hitta varandra bättre i passningsspelet och man kom ofta till anfall från försvar med 3-4 passningar med ett tillslag. Men Rynninge IK tog sig tillbaka och gjorde både 2-1 och 3-1. Men Syrianska tog sig tillbaka med ett 3-2 mål av Zemir Hojic. I slutminuterna försökte Örebro Syrianska pressa på till en kvittering utan att lyckas. Rynninge IK höll ut och vann årets första träningsmatch. Det var tråkigt att många spelare var borta.

Rynninge IK Örebro Syrianska 3-2 (1-1)
Fredrik Siik 1-1
Zemir Hojic 3-2

Loading

Mattias Kurt
februari 3, 2008