Festen var syriansk, men hjälten ålänning. Peter Lundberg sköt finalens enda mål, en straff bara sekunder in i förlängningen, och gav Rynninge tredje segern i AIF-cupen på fyra år. – Det här var roligt. Grabbarna hade berättat att det brukar vara bra stämning, men den överträffade mina förväntningar, säger den finske segerskytten.
Lundberg är ett av flera nyförvärv i Rynninge. Har sju år bakom sig i IFK Mariehamn, högsta ligan i Finland, men har nu valt Örebro för att plugga. Och spela boll i RIK.
– Jag tränade med klubben för två år sedan, men pendlade hem till matcher med Mariehamn. I fjol spelade jag med ett division 2-lag i Finland, berättar han.
I vanlig fotboll är han anfallare. Targetplayer. I futsal är han – tja, bra.
– Jag har inte spelat så mycket futsal. Med Mariehamn deltog vi inte i inomhusturneringar.
Med två mål bidrog Lundberg till finalplatsen, då Rynninge relativt smärtfritt slog ut distriktsmästarna Sköllersta med 3-1.
Örebro Syrianska hade en tuffare väg fram. Kvarten mot arrangörsklubben Adolfsbergs IK gick till förlängning. Där frälste Ala Mohammed den stora, färgstarka och högljudda syrianska klacken med ett avgörande mål.
I semin mot Sturehov var det Fredrik Siiks tur att vinna den gulröda publikens hjärtan med matchens enda mål bara dryga minuten före full tid.
Men i finalen var Rynninge det bästa laget. Robin Ingvarsson trollade fram ett par rejäla lägen, och RIK hade flera bud på ett segermål under ordinarie tid. Ala Mohammed fick Syrianskas enda riktigt vassa chans, men fick felträff i bra läge.
Förlängningen, med tre spelare på planen i högst fem minuter och byten förbjudna, tog det slut i första anfallet. Razak Ouro-Nimini tog olyckligt med handen framför eget mål, straffen odiskutabel om än tung att ta.
Peter Lundberg stegade fram mot Fadi Alchoury – flygande målvakt i förlängningen – och drog bollen stenhårt i nättaket.
Det var Rynninges sjätte seger i AIF-cupen. I fjol vann Ekers IF, men RIK tog hem pokalen de två åren före det. Syrianska har en seger, från 2001.