Ali Alatabi inledande rehabilitering har gått mycket bra och förhoppningen är att han ska vara tillbaka i spel om några månader. Prognosen säger att han ska kunna vara tillgänglig till utomhuspremiären, men de goda gensvaren på rehabiliteringen ger hopp om att det är den tidigare tidsgränsen som gäller. Det var i inledningen av träningsmatchen mot IFK Örebro som Ali fick en smäll mot knät och tvingades utgå. Redaktionen för OrebroSyrianska.com passade på att gå ner för att intervjua Ali på plats vid sin Rehabtid.

Som nyförvärv av säsongen 2006/07 fick du aldrig spela någon seriematch för Örebro Syrianska förra året, på grund av skada. Hur har du upplevt situationen vid sidan av fotbollsplanen?
– Vissa matcher spelades det väldigt fin fotboll, och andra matcher var det lite sämre. Men om man kollar på placeringen som laget slutade på i tabellen så visar det att det är i div3 vi hör hemma.

Hur har din rehabilitering gått de senaste månaderna efter operationen?
Rehaben har gått bättre och bättre hela tiden. Jag har kört balans och kan nu hoppa på vänster fot. Om några veckor ska jag börja löpa och förmodligen så kommer jag ansluta mig till laget igen och köra lättare träningar med dem

Hur lång tid sa läkarna att rehabiliterings tiden skulle ta & när beräknas du vara tillbaka för spel igen?
– Det krävs ungefär 6 månaders rehab innan man är helt återställd efter opperationen, och i vissa fall kan det gå snabbare än så. Jag är inne på 3e månaden nu så jag har halva rehaben kvar ungefär, men om det fortsätter gå lika bra som det gör nu så kan jag bli klar tidigare än beräknat.

Hur känner du dig idag?
Det känns som sagt bättre och bättre hela tiden. Läkaren har sagt att korsbandet har läkt nu. Svullnaden har gått ner och balansen är bra, så det ända som fattas är styrka och rörlighet i knät.

Lycka till med träningen och vi från redaktionen hoppas se dig på planen igen så fort som möjligt.
– Tack

Loading

Mattias Kurt
december 5, 2007