Örebro Syrianska IF har under flera år försökt att få en egen idrottsplats. För ett år sedan verkade det som om drömmen skulle slå igenom, men enda sedan valet år 2006 verkar det som att arenan frågan inte finns med bland kommunens beräkningar.

Frågan om en egen idrottsplats för Örebro Syrianska IF har diskuterats under flera års tid. För ett år sedan tog det rejäl fart när ansvariga politiker började förstå föreningens besvärliga läge. Efter förra årets val verkar dockintresset ha svalnat. Syrianska håller till för närvarande till på Hedens IP tillsammans med andra föreningar. Planerna belastas dagligen och underhållet av området verkar inte skötas. Det är dessutom svårt att driva en förenings­verksamhet när både omklädningsrum och förråd inte räcker till för både ungdomsfotboll och A-lags verksamhet.

A-laget spelare får komma ombytta till träningar och man känner inte sig hemma på Hedens IP. Vilken annan division 3 klubb är tvungen att låta sina spelare byta om hemma innan träning. Inte heller har klubben någon hemmaarena. Hemmamatcherna har spelats på Trängens IP och det har medfört att Syrianska spelat samtliga matcher den här säsongen på bortaplan!

Utöver A-laget bedriver Örebro Syrianska en omfattande ungdomsverksamhet på Hedens IP. Klubben har mer än 200 pojkar och flickor och dessa skall kunna ges möjligheten att träna. Den dåliga skötseln av anläggningen och konkurrensen om träningstider är ett hinder för att driften av ungdomsverksamheten skall fungera ordentligt.

Örebro Syrianska uppmanar härmed representanter från kommunen  och politiker att vidta åtgärder, i hopp om bättre träningsfaciliteter för klubbens verksamhet. Behovet av en ordentlig idrottsanläggning gynnar inte bara klubben utan även människorna i området.

Loading

Mattias Kurt
augusti 28, 2007