Vi presenterar en alldeles ny intervju med årets succé tränare Melke Alan som har gjort laget, organisationen och supportrarna överlyckliga. Ingen hade trott att organisationen kring laget skulle fungera så pass bra som den faktiskt har gjort i år. Syrianska är skyldiga Melke ett stort tack för allt han har gjort. Endast efter ett par månader lyckades han starta flera ungdomslag som har gett blandade resultat. Det mest positiva är våra talangfulla P95: or som vann sin serie. När Melke klev in som tränare blev det helt enkelt enorma förändringar både i laget och i organisationen runtomkring. Självfallet möjliggjordes denna förbättring även av andra eldsjälar som är värda ett stort tack.

Grattis till segern Melke, hur firade ni avancemanget?
– Tack! Vi hade en liten lag fest i Syrianska Kulturcentret, där vi var ca 70-100 pers. Vi bjöd på lite mat och starkare drycker till spelare o respektive, vi bjöd även sponsorer och de få eldsjälar som hjälpt till runt laget. Spelarna uppskattade detta extra mycket eftersom de haft alkohol förbud de senaste månaderna, nu kunde de släppa loss lite och även vissa i styrelsen släppte på vissa hämningar. Kvällen var som förtrollad och man kunde känna en otrolig lättnad hos många!

Så vad ligger framför laget just nu innan ni drar igång med försäsongsträningen?
– Säsongen är inte helt över ännu utan vi har en match kvar, inte vilken match som helst utan det är en kvalmatch till SVENSKACUPENS första omg. nästa år. För motståndet står topplaget Rynninge IK tillhörandes division 2 i år. Matchen kommer att spelas på heden lördagen den 14 okt. Jag tror det blir ganska tufft, men vi vinner med 4-2.

Kan vi förvänta oss många nyförvärv till nästa år?
– Absolut vi kommer att sparka hela truppen utom Hamouzzi! Har även kollat runt i italienska ligan vilka spelare som har ett avtal som är rimligt för oss att matcha! Om jag ska vara lite ödmjuk och inte falla ur ramarna så har vi en lista på ca 20-man som vi kommer att prata med och se om vi kan förstärka truppen med ca 6 st.

Kan du beskriva vad du tycker om Syrianskas insats i år?
– Grabbarna har gjort ett otroligt jobb, svårt och se ett syrianskt lag som varit så ödmjuka och ambitiösa inför de uppgifter som de har fått, med tanke på att dessa spelare är spelare som inte fått chansen eller spelare som inte håller måttet hos andra föreningar! Men här har vi lyckats få dom att förstå vissa saker som gjort att de kunnat prestera bättre för laget och på detta vis har de också själva fått ett kvitto på att de duger för 6: te divisionen i Sverige.

Vad tycker du behöver utvecklas för att Syrianska ska kunna fortsätta rida på sin framgångsvåg och i ett framtida skede kunna avancera ännu högre i seriesystemen?
– Ja du! Det var ingen lätt fråga! Om jag säger så här, har du en stark och stor organisation så blir det enklare att lösa saker och ting. Det svåra är egentligen att hitta kompetenta personer som vill arbeta på denna nivå. Vi har ju äntligen startat en ungdomsverksamhet som inte lagts ner efter 3 – 6 månader så där har vi framtiden att jobba med. Detta är ett större projekt än att jobba med ett A-lag som inte har något att falla tillbaka på. Allt kan gå mycket bättre om man har en bra tillväxt från ungdomssidan. Men observera att jag har jobbat med ungdomssidan på ett sådant sätt att jag medvetet inte låtit fler än 6 lag startats upp i år. Detta beroende på att jag velat ha ledare som har haft samma idéer och är villiga att jobba med respektive lag efter Örebro Syrianska Idrottsförenings riktlinjer. Att växa med omtanke till individerna som finns är det viktigaste just nu. Om du frågar mig hur vi ska avancera i seriesystemen så måste man alltid vara förbered på att går man upp så blir det ännu hårdare arbete och ännu mer att klara av. Därför bör man fundera en extra gång om man fyller upp den nya kostymen som erbjuds!

Till sist grattis till avancemanget och lycka till nästa säsong!
Jag tackar! Och passar på att gratta alla Syrianer i Sverige, inte minst de i Örebro för att det är vi värda! MOT DIV 3!!! MED GUDS HJÄLP!!

Loading

Mattias Kurt
oktober 6, 2006