Jublet visste inga gränser efter att Örebro Syrianska säkrat seriesegern i division 4. Förutsättningarna inför sista omgången var enkla då man i händelse av seger mot Eker skulle vara klara för serieseger och därmed division 3 spel nästa säsong. Inför en stor och entusiastisk publik bjöd Örebro Syrianska på fin föreställning och vann matchen med stil efter klara 4- 1 (2- 0).

Spelande tränaren Melke Alan stod i centrum av hyllningarna efter slutsignalen. Sedan han tog över som tränare har laget gjort stor succé – och Melke lyckades ta Örebro Syrianska hela vägen till serieseger. – Just nu känns det helt fantastiskt. Det är en historisk händelse eftersom föreningen aldrig tidigare varit så här högt upp i seriesystemet. Vi har jobbat mycket hårt för det här och hela föreningen har ställt upp bakom laget, säger Melke Alan.

Tvivlade aldrig
Passande nog var det också Melke Alan som inledde målskyttet mot Eker med en nick redan efter knappa fem minuter. Ett mål som fick Örebro Syrianska att känna segervittring och biljetten till division 3 kom allt närmare. – Det var viktigt eftersom det var lite nervöst innan, då mycket stod på spel. I grunden kände vi ändå att vi var det klart bättre laget och vi tvivlade aldrig på att vi skulle fixa det här, säger Alan. Det gjorde inte heller den stora publiken som sökt sig till Lundby IP för att stötta laget i avgörandets stund.

Tryckt upp passande tröjor
Inför matchen hade man tryckt upp tröjor med texten ”Örebro Syrianska division 3 2007”. En förutsägelse som alltså gick i uppfyllelse efter en riktig urladdning i säsongsavslutningen. Publikstödet fortsatte att vara massivt och i takt med att slut-signalen närmade sig blev jublet allt intensivare. Konfetti och fyrverkerier flög i luften redan då en kvart av matchen återstod att avverka. Då hade nämligen Syrianska ryckt i från till en komfortabel ledning.

Värdiga seriesegrare
Sett över hela säsongen råder det heller inga tvivel om att Syrianska är värdiga seriesegrare. Adolfsberg har visserligen pressat laget hela vägen men de andra lagen har fått svårt att matcha den fotboll som Syrianska har presterat. – De här spelarna har enormt mycket fotboll i sig. För mig som tränare har det bara handlat om att få alla spelare att dra åt samma håll. Det blir mest ett psykologiskt jobb för att vi ska kunna utnyttja de fotbollsmässiga kvalitéer som finns i laget på bästa sätt, säger Melke Alan.

Föreningen är redo
Nu återstår det för klubben att ta nästa steg – att etablera sig i division 3. Föreningen är redo och fotbollsmässigt finns det som sagt en stor kompetens redan i dagens spelartrupp. Hur man gör med tränarfrågan och eventuella nyförvärv vill Melke Alan vänta med att berätta om till ett senare tillfälle. – Vi får se vad som händer nästa år men just nu vill jag bara njuta av stunden och fira det här. Detta är ett mål som vi strävat efter länge och det känns otroligt att vi har nått hit, säger Melke Alan.

Mål, Eker Örebro: Henrik Torstensson.
Syrianska: Melke Alan, Daniel Kaya, Johan Jonsson, David Durmaz.

Loading

Mattias Kurt
oktober 1, 2006