Hemmalaget Vretstorp stod upp bra mot topplaget Syrianska men i slutändan räckte man inte till. Det kvicka anfallsspelet visade sig också väldigt effektivt för Syrianska. Anfallaren Zaid Yasin gjorde debut för Syrianska efter att ha blivit spelklar i dagarna. 2-2 I halvlek blev så småningom 2-4.

Det märktes att matchen betydde mycket för syrianska, men Vretstorp rivstartade och kunde i den 7:e matchminuten göra 1-0 i en kontring. Kvitteringen skulle komma redan i den 13:e matchminuten genom ett frisparksmål av Adad Hanna, som missbedöms av målvakten som då går i en båge över honom och in i mål. Syrianska kom nu in i matchen och skapade flera farliga chanser gång på gång. I den 20:e matchminuten kan George ”Gino” Anim göra 1-2. Men 5 minuter efter ledningsmålet klantar Syrianskaförsvaret till sig och Vretstorp kan kvittera till 2-2, mycket billigt. Resultatet stod sig till halvlek.

Zaid Yasin som idag debuterade kunde göra sitt första mål i Syrianska och det kom snabbt, redan i den 51:a matchminuten då han på hörna nickar in bollen. Det kvicka anfallsspelet visade sig också väldigt effektivt för Syrianska. Flera av målen kom till via snabba kontringar. Skyttekungen Alaa Mohammed kunde i slutet av matchen springa sig fri och sätta den enkelt bakom Vretstorps målvakt 2-4.