Nu är det äntligen dags för den av så många efterlängtade seriepremiären för Syrianska. På torsdag börjar årets upplaga av division 4 för Syrianskas del i kumlaby och mot Stene. Försäsongen har kommit till ända och nu börjar allvaret. Inför matchen svarar Syrianskas huvudtränare Peter Johansson på lite frågor:

Hur ser du på kommande säsong?
– Det ska bli en oerhört spännande och intressant säsong, med en ny utmaning i denne härliga förening.

Vad är målet med säsongen?
– målet först och främst att vi ska få ihop gruppen till ett väl fungerande lag som spelar ett attraktiv fotboll.

Hur har ni laddat upp för att nå det målet?
– Vi startade träningen väldigt sent för att alla ska ha motivation som räcker över hela säsongen och förhoppningsvis gör att vi blir allt bättre ju längre säsongen löper.

Hur har försäsongen sett ut?
– blandade resultat i matcherna, men bättre och bättre tycker jag. Det har blivit bättre fart och allt fler spelare i full träning, har vi bara lite tålamod kan det bli riktigt bra.

Vem kommer att vara lagets nyckelspelare?
– Vi kommer att vara i behov av alla spelare, men framförallt de äldre som ska visa vägen, jag tänker på Melke, Jakob och Johan, men också så klart Ala och Mike.

Vilken typ av fotboll ska Syrianska spela i år?
– Vi ska spela ett 4-4-2 spel med mycket eget bollinnehav och ett spel med snabba omställningar som ska ge oss många härliga mål.

Det finns med andra ord en stor revansch i laget?
– Jag vet inte om jag håller med, men vi ska bygga ett delvis nytt lag med många nya spelare och förhoppningsvis tillhöra toppen i serien.

Stämningen är också på topp i laget är det bara tack vare din ankomst till laget?
– Självklart inte, det är alla i klubbens förtjänst från styrelse via oss ledare till alla goa spelare och inte minst alla våra supporters. 

Loading

Mattias Kurt
april 18, 2006