Näst sista matchen i serien inför sommaruppehållet blev Syrianskas hittills tuffaste match. Adolfsbergs bjöd upp till kamp och gav järnet i varje duell. Alla lag vill vinna mot serieledande Syrianska och några gratispoäng verkar de knappt komma att erhålla.

Ett tidigt mål av skyttekungen Ala Mohammed gav Syrianska ledningen. Målet var Alas nionde, men fler mål skulle komma. Men då kom kvitteringen för Adolfsberg som kämpade på, genom Viktor Blad-Nilsson som peta in den lätt bakom målvakten. Adolfsberg vände också matchen innan paus villan till 1-2, inte alls orättvist med tanke på att Syrianska slarvade mycket, vilket straffade sig.

Syrianska tar över i andra
I andra halvlek tog Syrianska över helt och hållet. 20 min in i andra halvlek kunde Syrianskas skyttekung kvitera och göra sitt andra mål för kvällen, 2-2. Adolfsberg pressar på rejält vilket ledde till en hel del irritation hos Syrianska. Men ett par minuter efter kviteringen kunde Ala fullborda sitt hattrick. Tre mycket fina mål av Ala. En snabb kontring i matchens 91: e minut gjorde också att Syrianska kunde avgöra matchen genom den unga inhopparen David Durmaz som spikade resultatet, 4-2.

Örebro Syrianska–Adolfsberg 4–2 (1–2) Mål: 1–0 Ala Mohammed, 1–1 Viktor Blad-Nilsson, 1–2 Jimmy Rosenholm, 2–2 Mohammed, 3–2 Mohammed, 4–2 David Durmaz