1–1 (1–1) mellan Vivalla-Lundby och Örebro Syrianska var bästa möjliga resultat – för Adolfsberg. Toppstriden i fyran har tätnat än mer och kommer att avgöras först i sista omgången.

Seger i går hemma på Lundby IP för Vivalla-Lundby hade betytt serieseger och avancemang till division 3. Seger för Örebro Syrianska hade öppnat möjligheten för serieseger i sista omgången.
Oavgjort var tvärtom sämsta tänkbara resultat för både Vivalla och Syrianska. 1–1 öppnade för Adolfsberg, som nu har chans att vinna serien i sista omgången.

Matcherna mellan Vivalla-Lundby och Örebro Syrianska är alltid heta och av derbykaraktär. I går märktes det att det stod extra mycket på spel. I slutet av första halvlek rann bägaren över och en situation urartade till ett bråk med påföljden grov utvisning på Vivallas Shamal Shamer och Syrianskas Yusef Uhren. Båda har påföljder från fotbollförbundets disciplinutskott att vänta.
En tråkig händelse i en annars välsspelad match. Tyvärr också en dominerande händelse på flera sätt:
* Strax efter bråket kvitterade Vivalla till 1–1. Inget av lagen hade då riktigt kommit i ordning efter incidenten.
* I mitten av andra fick Vivallas Ali Moghtadai sitt andra gula kort och med bara åtta utespelare försvann hemmalagets segerchans och möjligheten att säkra division 3-avancemanget.

Målskytt för Syrianska i 26:e minuten var Samuel Mokédé. Vivallas kvittering gjordes av Ali Moghtadai.
Bråket och 1–1 satte naturligtvis sorti på stämningen efter matchen. Oavgjort gladde varken tränaren Rickard Nilsson i Vivalla eller kollegan Erkan de Basso i Syrianska.
– Det blev förryckt. Det är inte så ofta man spelar med åtta utespelare. Men jag tycker ändå att vi gjorde en strong andra halvlek. Vi får se till att fixa seriesegern borta mot Vretstorp istället, säger Nilsson.
– Det känns så tungt. Så synd. Vi skulle ha vunnit. Men vi ska göra en bra match i sista omgången och så får vi se hur långt det räcker, suckar de Basso.

Men det saknades inte glädjeämnen på Lundby IP. Örebro Syrianskas manstarka supporterklubb satte färg på matchen med fyrverkerier, konfetti och flaggor.
– Vi brukar även ha raketer, men vi fick inte ha det här, berättar supporterklubbens ordförande Elvis Demir.
Klacken bildades officiellt i samband med AIF-cupen och supportrarna åker på varje division 4-match.
– Till största del är vi syrianer som bor i Varberga. Vi har ramsor på syrianska, svenska och arabiska. Det är en härlig blandning, säger Elvis Demir.
– Om vi går upp till trean kommer vi att satsa ännu mer, lovar Demir.

Och chansen finns fortfarande. Läget inför slutomgången är följande:
Vivalla-Lundby har fortfarande avgörandet i egna händer och blir seriesegrare vid vinst över Vretstorp, oavsett övriga resultat. I övrigt beror utgången på övriga resultat. Adolfsberg ligger nu på kvalplats men har chans att vinna serien. IFK Örebro och Örebro Syrianska kan nå kvalplatsen. Teoretiskt kan även Sturehov nå kvalplatsen, men det är inte realistiskt med tanke på målskillnaden.

Loading

Mattias Kurt
september 25, 2004