23:e upplagan av skrällarnas turnering – AIF-cupen i inomhusfotboll
– var inget undantag. Allt var egentligen bara som vanligt. Stor publik, en mäktig klack med kärlek till Syrianska och storklubbar som åkte pumpen mot lag från ”gärdsgårdsserien”.

Redan tidigt på lördagen var det svårt att hitta sittplatser i Idrottshuset. På planen spelade nyblivna division 4-laget Sturehov skjortan av Karlslund från tvåan, vann med 4-0. Sist i samma grupp slutade BK Forward. Sturehov och ÖSK Ungdom avancerade till kvartsfinal.

I andra förmiddagsgruppen slutade division 2-laget Rynninge näst sist och fick därmed lämna turneringen före slutspelet. Dit gick i stället Vivalla-Lundby och IFK Örebro (läs mer om dramatiken i gruppen i särskild text).
Skrällar och publiksuccé. Vad är då hemligheten?

– Många ser nog det här lite som inofficiella DM, trots att det inte leder någon vart, konstaterar tävlingsledaren Claes Mauroy och fortsätter:

– Bara att få vara med och spela verkar vara stort för många.
Så många vill vara med att Adolfsbergs IK, som i år arrangerade för femte året, tvingas stänga dörren för några lag.

– Det är alltid några fler som kommer och vill vara med. I och med att Kilsmo försvann till i år, föll lotten på Marieberg den här gången.
Mauroy sticker inte under stol med att AIF-cupen ekonomiskt är en bra affär för AIK – men också en dag full av jobb för många av klubbens medlemmar.

– Jo, vi lever ju på det här, bidrag, Örebro-cupen och Bingolotter.
Förra helgen avgjordes inne-DM, tillika kval till SM, i Idrottshuset. Uppskattningsvis inför hälften så mycket folk som i går.

– I och med de små målen gynnas ett lag som backar tillbaka. Det gör det upplagt för skrällar. Vi har fått lite klagomål på att det, precis som i DM, borde vara stora mål, men hur kul är det när ett lag vinner med 10-0? Stora mål gör att sämre lag lätt blir överkörda, menar Mauroy.
Knall av Marieberg

Gårdagens sena grupper slutade mer väntat, även om Mariebergs 1-0-seger i grupp C mot Sköllersta nog får ses som den stora knallen i årets upplaga. Mellringe Eker och Frövi gjorde sällskap från C-gruppen till slutspelet.
Grupp D blev dramatisk (läs mer även om den i särskild text). Till slut gick Fjugesta och Syrianska vidare.

Loading

Mattias Kurt
januari 11, 2004