Matchen mellan Friska Viljor och Syrianska slutade 2-2 efter en dramatisk tillställning där båda lagen hade möjligheter att avgöra. Friska Viljor tog ledningen med 1-0 i den första halvleken och utökade till 2-0 i den andra. Syrianska kämpade sig dock tillbaka, reducerade genom Edgar Navassardian och kvitterade i slutminuterna via Dino Salsinovic. Matchen avslutades med chanser för båda lagen att avgöra, men till slut fick de dela på poängen.

Syrianska inledde matchen piggt och redan efter ett par minuter skapade Edgar Navassardian ett farligt läge, men Friska Viljors målvakt stod för en viktig räddning. Trots Syrianskas starka start växte Friska Viljor in i matchen allt mer och skapade flera vassa chanser. Vid ett tillfälle rensade Syrianskas försvar bollen på mållinjen, och strax därefter träffade Friska Viljor ribban på en frispark.

Efter en period av press från hemmalaget kom till slut utdelningen i den 30:e matchminuten. Ett avslut räddades återigen på mållinjen av Syrianskas försvar, men på returen kunde en Friska Viljor-spelare trycka in bollen till 1-0. Resultatet stod sig till halvtid, trots att båda lagen skapade flera chanser.

I den andra halvleken förväntades Syrianska komma ut starkare för att jaga en kvittering, men det var istället Friska Viljor som utökade sin ledning till 2-0. Trots detta vägrade Syrianska ge upp och fortsatte trycka på framåt.

I den 75:e matchminuten kom en reducering genom Syrianskas skyttekung Edgar Navassardian, som gav laget nytt hopp, det var Edgars första mål på ca 2 månader. Bara fem minuter senare var Syrianska ytterst nära att kvittera när Conta fick ett fint läge, men hans skott träffade stolpen.

I den 84:e matchminuten kom till slut kvitteringen. Alfred Ajdarević spelade fram lagkaptenen Dino Salsinovic, som skickligt placerade in 2-2. Efter det höll matchen ett högt tempo, där båda lagen skapade chanser att avgöra. Friska Viljor var närmast, men Syrianskas målvakt Karl Serrano stod för två avgörande räddningar och såg till att matchen slutade oavgjort.

För Syrianska innebar detta lagets fjärde raka oavgjorda match och nionde match i serien utan seger. Nästa match är ett hett derby mot Assyriska på hemmaplan, där tre poäng skulle kunna säkra ett nytt kontrakt. För att lyckas med det väntar en viktig träningsvecka.

Friska Viljor–Örebro Syrianska 2–2 (1–0)

1–0 (32) Jonathan Powell, 2–0 Isak Sedin (73), 2–1 (75) Edgar Navassardian, 2–2 (85) Dino Salcinovic.
Varningar, Friska Viljor: Albin Svensson, Isak Sedin. Örebro Syrianska: –
Publik: 264 (Skyttis IP).
Domare: Odai Al Wani, Uppsala.

Örebro Syrianskas startelva: Karl Serrano Torstensson – Mustafa Omran Saleh, Felix Bindelöv, Miano van den Bos – Mohamed Youla (75), Konrad Gustafsson (88), Osar Windahl, Swaibou Conta (61) – Alfred Ajdarevic, Edgar Navassardian, Dino Salcinovic.
Avbytare: Isac Spanedal (61), Philip Malky (75), Torre Rafael (88), Henry Hertzman, Ibrahim Habib.