Med fyra omgångar kvar av säsongen ger sig Örebro Syrianska ut på en av säsongens längsta resor för att möta Friska Viljor i den 28:e omgången. Matchen spelas på Skyttis IP i Örnsköldsvik, och för att ladda upp på bästa möjliga sätt reser laget redan på lördagen. Varje poäng är nu avgörande i sluttampen av serien, och Syrianska siktar på att ta med sig ett positivt resultat hem. För de som inte kan vara på plats går matchen att se live på Ettan Play.

Efter ännu ett oavgjort resultat, denna gång borta mot AFC Eskilstuna, tvingades Syrianska återvända hem med endast en poäng trots en stark andra halvlek där laget var nära att säkra en seger. Möjligheten att avancera i tabellen finns dock fortfarande, och med fyra omgångar kvar har laget flera chanser att förbättra sin position. Upp till Sollentuna på sjundeplatsen skiljer det åtta poäng, medan avståndet till Assyriska och Stocksund på nionde och tionde plats endast är en poäng. En vinst i nästa match kan således innebära att Syrianska klättrar förbi flera lag, förutsatt att resultaten i övriga matcher går lagets väg. Syrianska reser med ambitionen att ta hem alla tre poäng och väljer att åka redan dagen innan match för att ladda upp på bästa möjliga sätt. Laget får tillbaka Konrad Gustavsson och Conta, som båda missade senaste matchen på grund av sjukdom. Dock kommer man att sakna målvakten Amar Dzevlan och Emanuel Chabo, som båda är avstängda.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Återigen en bra prestationen i bortamatchen mot AFC Eskilstuna förra helgen  Trots det återigen en oavgjord match. Längtan efter en tre poängare växer sig allt starkare. Vi har haft en bra träningsvecka där det vi kan se en bättre tydlighet och gryende form hos våra spelare som ska stå för dom avgörande aktionerna i sista tredjedelen. Vi är övertygade om att just dessa signaler kommer synas och betyda mycket under söndagens match mot Friska Viljor.

Vi behöver ha klart för oss att vi kommer möta ett spelskickligt och högmotiverat motstånd. De senaste matcherna så har våra motståndare spelat helt jämna matcher mot starkt motstånd. Vi vet att deras högsta nivå i spelet med boll är riktigt bra. Vi kommer behöva vara noggranna och beredda att jobba hårt för att inte ge dom utrymme i sitt spel. För vår egen del så blir det särskilt viktigt att vi kan bygga vidare på våra tidigare prestationer och förbättra vårat spel in mot motståndarens straffområde. Kan vi göra det så kommer vi börja plocka tre poängare men som sagt jobbet och detaljerna måste göras rätt gång efter gång. 

Läget i truppen:
Vi har haft det trassligt med sjukdomar sista två veckorna. Ibbe är just nu enda spelaren som inte är aktuell pga sjukdom. Amar och Emanuel avstängda. På skadelistan har vi fortfarande Daniel, Anton, Amer, Kalle och Tyson. 

Friska Viljor IF är tabelljumbo inför söndagens möte med Syrianska, men det är ett lag i uppåtgående form som kliver ut på planen. Trots att laget ligger sist i tabellen har hösten varit betydligt starkare än tidigare delar av säsongen, och det är inte samma Friska Viljor som Syrianska får möta denna gång. Under de senaste fyra matcherna har Friska Viljor imponerat genom att ta poäng mot både Assyriska och Vasalund, två lag från den övre halvan av tabellen. Senast pressade man Karlstad Fotboll och förlorade med knappa 0–1. Dessa prestationer visar på ett lag som trots sin utsatta position har hittat ett bättre spel och form. Med 19 poäng efter 26 omgångar har Friska Viljor fortfarande fyra poäng upp till kvalplatsen. Varje poäng framöver är livsviktig, och med det nyvunna självförtroendet i ryggen kommer laget att gå in i mötet med Syrianska med en tydlig målsättning: att fortsätta poängplockandet och hålla liv i hoppet om att säkra nytt kontrakt.

Sändning av match:
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen.

Match information:
Friska Viljor FC  – Örebro Syrianska IF
20 oktober, 13:00 – Ettan Norra
Skyttis IP

Loading

Mattias Kurt
oktober 19, 2024