Inför en imponerande publiksiffra på över 732 personer, som samlats på Mellringe IP för att fira familjedagen, stod Örebro Syrianska IF redo att ta sig an Piteå IF. Förväntningarna var höga bland hemmasupportrarna, och med stämningen på topp verkade allt vara upplagt för en lyckad eftermiddag för hemmalaget. Men det skulle visa sig bli en frustrerande dag på planen.

Hemmalaget tog kommandot direkt från avspark och inledde med ett offensivt spel som satte Piteå under press. Örebro Syrianska skapade flera farliga målchanser i första halvlek och såg ut att vara på väg mot ett ledningsmål. Men trots att chanserna avlöste varandra, saknades den där sista precisionen i avsluten. Piteås målvakt fick sträcka ut vid ett par tillfällen och gjorde avgörande räddningar för att hålla sitt lag kvar i matchen.

I den 30:e minuten kom så en oväntad vändning. Piteå kontrade blixtsnabbt och trots att hemmalaget dittills dominerat, kunde gästerna ta ledningen efter ett nickmål som letade sig förbi Syrianskas målvakt. Publiken tystnade, och den positiva känslan som präglat inledningen började sakta avta.

Efter paus kom ett beslutsamt Örebro Syrianska ut på planen igen, fast beslutna att vända matchen. Hemmalaget satte upp ett högt tempo och dominerade bollinnehavet, medan spelet mer och mer förflyttades till Piteås planhalva. Trots flera halvchanser och anfall, där man stundtals hotade gästernas försvar, saknades fortfarande den avgörande touchen för att få bollen i nät.

Piteå försvarade sig skickligt och höll tätt bakåt trots Syrianskas återkommande försök att hitta en kvittering. När slutsignalen närmade sig, steg frustrationen hos hemmalaget och det blev tydligt att tiden började rinna ut. Trots en stark insats och ett massivt stöd från hemmapubliken, lyckades Örebro Syrianska aldrig spräcka Piteås nolla.

Matchen slutade 0–1, och Syrianska tvingades lämna planen tomhänta, till stor besvikelse för både spelare och supportrar. Trots den sportsliga motgången, fick familjedagens storpublik ändå uppleva en intensiv och spännande match, även om slutresultatet inte gick hemmalagets väg.

Örebro Syrianska–Piteå IF 0–1 (0–1)
Mål: 0–1 (31) William Videhult.
Varningar, Örebro Syrianska: Abdikhaliq Mohamud. Piteå: Viktor Steen.
Domare: Ahmed Abid.
Publik: 732 (Mellringe IP, Örebro).