Örebro Syrianska IF återupptar sina träningar igen den 22a juli. I förberedelserna inför höstsäsongen ingår i programmet en träningsmatch den 27 Juli 13.30 mot Norrby IF på Borås Arena och cup match mot Karlslunds FF i distrikts cupen på Karlslund Arena.

Tre veckors vila är över och förberedelserna inför hösten är i fullgång. Det är allt från justeringar i truppen, arbetssätt i träningsmiljön och hur vi vill matcha laget under resterande del av säsongen och i framtiden som har avhandlats. Som ni redan har sett så kommer Konrad ”KG” Gustafsson komma tillbaka till Örebro Syrianska efter ett äventyr på Färöarna. Sannolikt kommer ytterligare ett par förstärkningar presenteras inom kort. Lika sannolikt är att någon eller några spelare kommer gå vidare eller lånas ut för att få den speltid som behövs för att utvecklas vidare. Träningen drar igång den 22:a juli och vi kommer åka till Borås den 27:e för att spela mot Norrby på Borås Arena. Första tävlingsmatchen blir i Distrikts cupen mot Karlslunds FF den 30 juli. Den 3 augusti drar seriespelet igång med match i Stockholm mot Karlberg. 

Spelarna har haft ett träningsschema under ledigheten så att vi alla är 100% redo när det drar igång. Positiva saker från våren är att vi fysiskt har varit starkare och orkat mer än tidigare. Vi har haft en del skador men ser inte att detta hänger ihop med våran tuffare och aningen mer intensiva träning. Vårat försvarsspel har fungerat väl. Här finns det en mycket god kollektiv förståelse för hur vi vill spela vårat försvarsspel. Under inledningen av säsongen så tappade vi en del poäng pga misstag som ligger mer på den individuella nivån. Vi kommer behöva öka vår koncentration och bli tydligare i varje moment i träning och match för att minimera dessa misstag. I vårat anfallsspel så har vi varit bra i vår speluppbyggnad även om vi pga en tuff period med mycket skador tvingades göra en del justeringar. Vi valde att spela lite rakare och enklare för att minimera riskerna. Under den perioden plockade vi bl.a fyra raka vinster. Vi har jämfört med 2023 blivit bättre i spelet in bakom motståndarens backlinje och vår timing i straffområdet har blivit bättre. Här finns det mer och göra för att vår offensiva kraft ska bli ännu bättre. Vi kommer under hösten jobba vidare med att förfina vår speluppbyggnad, vi vill bli ännu bättre på att penetrera motståndarens backlinje på olika vis och på så vis göra fler mål. Vi vill öka vår flexibilitet i vårat försvarsspel och på så vis bli bättre i vår direkta återerövring och inte minst bli snabbare och bestämdare i våra offensiva omställningar. Dessa områden kommer ligga i fokus under hösten och vi hoppas det kommer synas på planen. Örebro Syrianska har tagit 42 poäng som mest i Ettan norra och det var säsongen 2022. Vi siktar på att förbättra den poängskörden och att placera oss på den övre halvan av tabellen. För att klara detta så behöver våra prestationer hålla en högre nivå över längre perioder. För att göra det i match så behöver vi klara av att göra detta i vår träningsmiljö. Det är i vår träningsmiljö som vi ger oss själva förutsättningar att lyckas när det blir dags att tävla i matchspel. Det kommer bli en spännande och intressant höst. Vi ser framemot att dra igång och vi längtar efter att kliva ut på Mellringe IP och spela vår bästa fotboll framför alla er supportrar som har följt oss genom åren och inte minst under våren. Framtiden är vår och vi ska skapa den tillsammans, tillsammans är vi som allra starkast. Varma optimistiska hälsningar från ledarstaben

Så startar ÖSIF

Måndag 22 Juli
Träning 17.00 Mellringe IP

Tisdag 23 juli
Träning 17.00 Mellringe IP


Torsdag 25 juli
Träning 17.00 Mellringe IP

Fredag 26 juli
Träning 17.00 Mellringe IP

Lördag 27 juli
Norrby IF – Örebro Syrianska IF 
Träningsmatch 13.30 Borås Arena

Måndag 29 juli
Träning 17.00 Mellringe IP

Tisdag 30 juli
Karlslunds FF – Örebro Syrianska IF 
Distriskcupen 20.00 Karlslund Arena

Loading

Mattias Kurt
juli 21, 2024