I morgon är det dags för genrep inför höstsäsongen som drar igång den 3 Augusti. Örebro Syrianska reser till Borås för att mäta krafterna med Norrby IF från Ettan Södra. Matchstart 13.30 på Borås Arena.

Våra randiga grabbar har varit i träning sedan i måndags. Efter ett kortare uppehåll har laget och ledarna nu siktet inställt på kommande uppgifter och nästa steg i den fasen är att mäta krafterna mot kollegan i södra serien Norrby IF från Borås. För Syrianskas vidkommande kommer samtliga spelare som tas ut till matchen säkerligen ges speltid. Detta är den enda träningsmatchen innan Ettan tar vid och Tränarstaben vill nog att så många som möjligt ges minuter på plan.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Örebro Syrianska är igång igen efter några veckors ledighet och välbehövlig vila. En veckas träning där vi har jobbat med grunderna i vårt spel. Vi har tittat på flertalet skeden i spelet och repeterarat vissa saker. Vi har även tittat på några nya delar i spelet. Vi har bl.a tittat på hur vi skulle hantera vårt försvarsspel om vi spelar med en fyrbackslinje. Vi har tittat på vilka vinster vi gör i vårt anfallsspel. Ledarteamet har gemensamt tittat på helheten av vårsäsongen och kommer välja ut några delar som vi ska förbättra i vårt spel under hösten. Om man bortser från 45 min borta mot Stocksund (4 insläppta) så har vi försvarat oss bra på fasta situationer (totalt 5 insläppta på 15 matcher). Det finns lite mer att göra på offensiva, framförallt frisparkar från kant och hörnor (totalt 5 mål på fastasituationer, 2 av dessa på hörna). Vi behöver bli bättre på den direkta återerövringen. Om vi tappar bollen i vår speluppbyggnad eller högre upp i banan så ska det inte leda till att vi hamnar i lågt försvarsspel. Vi har gjort en hel del mål på offensiva omställningar/kontring. Kan vi bli bättre på den direkta återerövringen så kommer den siffran bli ännu bättre och vi kommer kunna vara kvar i våra höga positioner längre perioder under matcherna. Detta är några detaljer vi vill bli bättre på under hösten. På det stora hela så behöver vi bli stabilare i våra prestationer. Fler matcher och längre perioder av matcher behöver vi ligga på vår högstanivå och vi behöver minska våra individuella misstag både offensivt och defensivt. Då kommer vi vara ett lag att räkna med i toppen. 

Det ska bli otroligt roligt att komma igång med matchspel igen. Vi åker ned till Borås och möter Norrby IF på Borås Arena. Alltid intressant att möta lag från Södra Ettan och kul att spela på en riktigt bra fotbollsarena.

Läget i truppen:
Moshtaq har lämnat oss och flyttat söderut. KG och Affe har kommit tillbaka efter proffsäventyr. Vi har en ung lovande mittback från Norge på provspel. Vi får se om det är aktuellt för honom att delta i matchspel på lördagen. På skadefronten så är Isac, Emanuel och Philip tillbaka och 100% redo för spel igen. Daniel borta resten av året. Dessvärre åkte Anton på en knäskada vid första träningen efter semestern. Han gör MR på tisdag för att få diagnos. Oscar har varit sjuk under veckan och är inte aktuell för spel mot Norrby.

Norrby IF med anor från 1927. Norrby har spelat allsvensk fotboll en gång. Senast var dock 1956 och en hel del vatten har runnit genom Borås klubben sedan dess. Numera tillhör Norrby IF Ettan Södra efter att man åkte ur Superettan 2022. Norrby har cementerat sig i toppen av tabellen de senaste åren. En riktigt bra värdemätare för Syrianska helt enkelt.

Norrby IF – Örebro Syrianska IF
27 Juli, 13.30 – Träningsmatch
Borås Arena

Loading

admin
juli 26, 2024