Årets mest efterlängtade hemmamatch är här. I fokus står Syrianska produkten Charbel Saliba. För att förstå bilden behöver man gå tillbaka till mitten av 90 talet. En pojke vars dröm är att göra det han älskar med dom han älskar. En dröm om att senare i livet få representera Syrianskas seniorer och bära symbolen på bröstet. Charbel var ett bekant namn i fotbollskretsarna men resan till Örebro Syrianskas A lag har varit allt annat än en enkelt.

Han hade bestämt sig för att sluta

Mellan 2015–2020 spelar Charbel i BK Forward men i hjärtat spelar han alltid för klubben han aldrig ville lämna.

”jag hade alltid Syrianskas tröja under min matchtröja på matcherna”

Vi går direkt till sommaren 2020. Killen som en gång i tiden älskade fotbollen och hade stora drömmar som barn har nu bestämt sig för att sluta med fotbollen. Motivationen finns inte längre där. Det som var härligt var inte längre kul. Nu är Charbel den kille alla hört talats om men aldrig sett. Motgångarna avlöste varandra. Han är inte längre den där lilla killen som springer ner till träningen med entusiasm.

”Jag slutade spela i någon månad, sedan kände jag att jag hade tid kvar för fotbollen och började träna med Syrianska”

Historien vände kurs

Hösten 2020 dyker ett bekant ansikte upp på Syrianskas U-19 träning.

Barsaum Cicek fångar den unge Charbel Saliba för att ta tillbaka honom till den dröm han en gång i tiden hade. Talangen finns där. Här börjar satsningen, här vänder kursen mot drömmen. Denna resa kommer att vara lång. Det vet han om, men han är beredd att anta utmaningen.

”Jag tränar hela tiden även utanför våra träningar. Vill tacka alla ledare som stöttat mig hela vägen”

A laget

Resan som skulle vara lång gick på ett ögonblick. Inställningen finns där och nu står vi här med en spelare som utmanar om en plats i laget. Charbel har hunnit med 6 inhopp denna säsong. Det inhopp alla kommer minnas är Charbels första mål i Syrianska tröjan mot Team TG. Ett 4–0 mål i 80 minuten. En rusande Charbel mot bänken för att krama om tränarteamet. Han firas av lagkamrater likt en brudgum på ett bröllop. Varför blir alla så glada över ett 4–0 mål i en match som redan räknat in sina 3 poäng?

”Jag blev lite chockad över att den gick in, det var ett turmål men YES den gick in. Jag tänkte inte så mycket jag bara sprang mot bänken. Alla mina mål kommer att firas där. Jag bara kramade om Gabi och tränarna”

Bilden säger allt på firandet, den går att rama in. Glädjetårar framför TV apparaterna i Syrianska familjers hem. Alla vet vad det betyder för honom och vad det betyder för Syrianska.

”Jag vill verkligen tacka hela Syrianska. Speciellt tack till Barre och Jan Hermez för allt de gjort för mig. Jag älskar allt just nu. Matchen mot forward ser jag fram emot. Det är en match vi kommer att vinna. Syrianska har alltid varit min klubb”

Loading

Örebro Syrianska IF
september 30, 2022