På lördagen klockan 14.30 tar sig Örebro Syrianska till Norrköping och Östgötaporten för att ta sig an IF Sylvia på bortaplan i fjärde träningsmatchen.

Örebro Syrianska spelade årets tredje träningsmatch förra veckan mot FC Trollhättan som var på besök i Örebro. En match där FC Trollhättan började klart bäst och som Örebro Syrianska tog över efter 20 minuter och trots det slutade matchen med 0-1 förlust. Till matchen mot Sylvia saknas Erik Sachs, Laurie Bell som båda är skadade och Tobias Nilsson som är allt närmare en comeback efter sin skada i slutet av säsongen som kört stenhårt med laget. Övriga spelare i den befintliga truppen är uttagna, då man även får tillbaka Mirza Turan och Stefan Hannason som saknades senast på grund av sjukdom.

IF Sylvia tillhör även dem Division 1 Norra. Efter fyra säsonger i Superettan (2000–2003) åkte laget 2004 ner i division 2, och spelade 2006 i den nya Division 1. Klubben spelade 1965 i Division II, då Sveriges andradivision. År 2020 spelar IF Sylvia i division 1 efter att ha vunnit Division 2 Södra Svealand 2018.

IF Sylvia har spelat tre försäsongsmatcher, seger mot IK Frej med 2-3, förlust mot division två laget Åtvidaberg FF 2-3 och nu senast seger mot division tre laget Eneby BK 1-2.

IF Sylvia – Örebro Syrianska IF
2020-02-21, Kl 14.30 – Östgötaporten

Loading

Mattias Kurt
februari 22, 2020